arkadaşlar anladgım kadarıyla ılk basta abd ye ıner ınmez sevıs kayıt sıstemıne gırmek gerekıyormus bu nasıl olacak bılen varmı bu surecı anlatabılırmı
arkadaşlar anladgım kadarıyla ılk basta abd ye ıner ınmez sevıs kayıt sıstemıne gırmek gerekıyormus bu nasıl olacak bılen varmı bu surecı anlatabılırmı
Iner inmez degil 7 gun icinde yapman gerekiyor. Internet buldugun bi yerden yapabilirsin 2-3 gun sonra. Hemen yapman gerekmez ama kesinlikle yapmalisin...
www.sevis.org buradan yapiliyor. [SIte ismi yanlis olabilir. Gittiginiz sirket size soyleyecek]
Giris yaptiktan sonra bilgilerini goreceksin. Mail adresi, ev adresi, telefon, isveren bilgileri falan filan bilgiler isteyecek senden. Onlari doldurup kaydet diyeceksin. Bu kadar.
Baska bi is bulursan siteye girip tekrardan kayit yapman gerekiyor yeni is bilgilerini.
Konu manhattan tarafından (02-06-2010 Saat 11:59 PM ) değiştirilmiştir.
Sometimes memories can kill...
yeni iş derken, asıl işi kastediyosun heralde. ikinci işe girersek onu yazmamız gerekmez di mi![]()
helecan küpü
7 gun içinde yapılması gerekir diye bişi yok bence,herkes aynı gunde gitmiyor cunku,fakat havalanından giriş yaptıgın tarihe filanbakıyolarsa bunun için o zaman ok, ben 8 inde gidecegim firma ile konustum sevis kayıt olayını bilgisayarda dosyama baktı ve senin en son kayıt yaptırman gereken tarih 23 haziran dedi, firmanıza bi sorun derim ben
evet her sponsorun ayrı kayıt sistemi var. ordan yapıyosun. 2 dklık iş. benim sponsor bana mail atıp durmustu gittikten sonra. ister istemez hemen yaptırma gereği duyuyosun kaydını![]()
Bizim şirket hiç böyle bir şeyden bahsetmedi zorunlu bir şey mi bu?
SEVIS kaydi turkiyedeyken yapilmaz !!!! Amerikadayken yapacaksiniz. Dikkat edelim bu ayrintilara.
Ayrica o site yanlis olabilir. Daha kesinligini tam ogrenemdim. Arkadaslar sponsor firma soyluyormus siteyi dediler. Onun icin simdi oynama falan yapma. Abd ye inince calistigin yerde yardimci olurlar.
Turkiyedeyken kayit yapmaya calismayin!
Arkadaşlar herkes kendi sponsor firmasının sitesi aracılığıyla Amerikaya giriş yaptıktan sonra maximum 2 Hafta içerisinde Sevis kaydını gerçekleştiriyor. Bu işlemi sponsor firmanın sitesinde yer alan “Validate Your Visa” veya `Visa Validation` linkini tıklayarak yapıyorsunuz. En geç 2 hafta içinde gerçekleştirmemeniz durumunda J1 vizenizin iptali dahi söz konusu olabilir. Bunun amacı sponsor firmaya ben geldim ve vizemi onaylatmak,geçerli yapmak istiyorum demektir. Açıkcası bu işlem yapılmadığı takdirde vizeniz YASALLAŞMAYACAKTIR..!
Çok teşekkürler elinize sağlık![]()
arkadaşlar buraki iş yeren bizi iş almadı. bende başka eyalette iş buldum. burumda sevis belgelerımle kaldım ortada başka eyalette çalısırsam yıne bunu aktıf hale getırebılır mıyım sponsora bunu soylemk gerekıt mi? yardım lüftenn
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
arkadaslar bı de yurtdısı cıkıs harcı mı ne varmsı..onu nasıl ve ne zman yatırmamız gerekıoyor bılıyor musunuz?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks