Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci 123456 ... SonuncuSonuncu
Toplam 210 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: valizimize ne koyalım

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı usnac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam necro çorba göturebilcegimizi söylemişsin alısana kdr ama gumrukten gecrken sorun olmuyormu abd bu konuda çok titizmiş
    Arkadaşlar, yiyecek pek götürmemeye çalışın çünkü girişte sorun oluşturuyor ve almayabiliyorlar (giden çoğu arkadaş yaşadı). Mesela bir arkadaşım yanında saralle ve ekmek götürmüş yollarda yerim diye ABD'de new york aktarması yapacaktı ki adam sormuş bune diye oda demiş çikolota sonra ekmeğe dönmüş bu ne demiş ekmek demiş.! ve almışlar. Dikkat etmek lazım.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı wiseman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim saç sprayimi vede deodorantıma el koymuşlardı...Allahtan diğerlerini poşetlere koymuştum(çıt çıtlı)hava alanında veriyorlar...Yalnız bay küçük onlar bende bi sprey vardı sanki oksijen tüpü :P almakta haklıydılar yani
    Havaalanında nereden alabiliyoruz..?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ewet o çıtçıtlı poşetlerı havalanından nerden alınıyo?bıde valıze koysak osrun yapıyolarmı?offff yaaa ne zor seymıs su amerıkaya gıtmek!!!!!!!!!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

paket çorba götürebiliyorsun bir sorun olmuyor... dikkat ettikleri kozmetik ve sıvı yiyecekler... yine de sürekli kontrol et web sitelelerini sürekli değişebiliyor...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı necro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paket çorba götürebiliyorsun bir sorun olmuyor... dikkat ettikleri kozmetik ve sıvı yiyecekler... yine de sürekli kontrol et web sitelelerini sürekli değişebiliyor...
    arkadaşlar paket çorba sorun olmaz diğer kozmetik şeyler sorun olur olayı sadece sırt çantası için geçerli .. bavulunuza koyarsanız hiç bir sorun olmaz..geçen sene tanıştığım bir arkdaşım iki kutu nutella iki kutu fıstık ezmesi bir kilo çam fıstığı..daha neler neler. bavulda sadece bu tip şeyler vardı... ama hiç bir sorun çıkarmamış....sırf yiyecek bavulu hazırlamış))bu sebeple en iyi arkadaşı olmak için baya bi yarıştık

BannedUser
    Guest

eti cin alsak ))

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kaç karton sigaraya izin veriolar bilen waaa mı ?

sırt çantasına yumurtalı ekmek yapıp koysak görevliler el koyar mı

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Sigarayı burdan götürmeyin bence. Free shoplardan yüklenin. Aktarmalı giderseniz 3 farklı yerden ucuza sigara almış olursunuz

Kozmetik olayına gelince; 11 Eylül sonrası ek güvenlik önlemi olarak bu tür eşyalara izin vermiyorlar. Çıtçıtlı poşet denilen zımbırtıyı 1 milyoncularda bulup alabilirsiniz. Ordan alma şartı olduğunu zannetmiyorum. Üst aramasına giderken yol üstünde satıyorlar zaten. Ordan alıp eşyaları içine doldurabilirsiniz. Benim diç macunu, deodorant falan valizdeydi yani yanıma almamıştım. Bir sorun çıkmamıştı. Siz de valize atın, uğraşmayın derim ben. Sanırım bir uçak yolculuğu süesi kadar makyaj tazelemeden durabilirsiniz

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

corba sigara icenler veya icmeyenler sigara gotursun arkadaslara katki oluyor ayrica raki

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bu free shop lardan istediimiz kadar sigara alıp uçağa koyabiliyormuyuz arkadaşlar çünkü duyduuma göre çok ucuzmuş sigara

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

yok koyulmuyor diye biliyorum kisi basi en fazla 2 karton galiba

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

abi bu ne yaaa bu amerikaya gitmek ne problemmiş yaa

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

daha problemin p si bile başlamadı bence :S

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

evet banada öyle geliyor ama ben bıktım bile uğraşmaktan

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben bu sene valiz değil sırt çantasıyla gitmeyi düşünüyorum
    Sadece bir erşofman şort ve iki t shirt
    yeterli

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

beyler geçen sene bizim firmanın sahibi alaskya giderken bavulunda götürdüğü şeylerin listesi hatırladığım kadarıyla;
    1 kangal sucuk ,1kg salam ,2 kg beyaz peynir (tenekede),1kg poset zeytin,sayısını bilmediğim kadar eti cin ,ayrıca halley ve kremalı büsküvi,Koca bir paket demleme çay,çaydanlık,bolca çukulata, çeşitli lokumlar,ve daha hatırlamadığım onlarca şey hepsini bavula atmış getirmişti ve alaskada 2 ay yeğipde bitiremedi.yani sevdiğiniz herşeyin kapalı pakette olmak kaydı ile götürebilirsiniz eğer almazlarsa en fazla bir kısmınıçöpe atarlar ancak uçak içine alacağınız çantaya koymamaya dikkat edin.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar ben 2 canta gittim 5 canta geldim. benım tavsiyem burdan büyük bi çantanızla gidin ama içine az giysi koyun geri kalanına yiyecek koyabilirsiniz. hazır yiyecekleri kastediyorum. yani dönerken cantanız boşalır gelirken aldıklarınızı koyarsınız. sonra benım gibi 3 tane daha bavul almak zorunda kalmazsınız

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

kapali pakette her turlu yiyecegi sokabilirsiniz... ozellikle alaskaya gidenler buna cok ihtiyac duyacak

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Burak iskender döneri (Bursa'dan) paketlesek olur mu? Yolda yesek

EDİT : Bu lacoste ayakkabı nerde 50 $ ki ?
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

uzun zamandır başlığa yazıcam unutup duruyorum..aslında ekstra başlık açılabilir ama belki çok cevap veren olmaz fazla bi deneme yapalım önce forumdaki bayan üye sayısı oranını bilmiyorum ama sorum size bayanlar valizimize biz farklı neler koyarız ? bnm kafamda birsürü şey var..bi liste yapmak en mantıklısı.götürmekten emin olmadığım şeylerde var..örnekler..

--makyaj malzemesi (giden varsa ne götürdü,fazla bişeye gerek olmaz heralde)
    --cilt temizleyicisi,güneş kremi (bu herkes için büyük öncelik)
    --şampuan,saç kremi (orda aynı markalar satılırmı bilmiorum,aslında fazla ağırlık da olabilir)
    --tarak,fırça..
    --ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlar (bnm önceliğim ağrı kesici,allerji ilacı,soğuk algınlığı ilacı ve sağlam bir antibiyotik)

bunlar şimdilik aklıma gelenler..bunun dışında 1 terlik 1 ayakkabı yeter heralde..kıyafette elbise yada etek,şort ağırlıklı götürmek mantıklı olsa gerek o sıcaklarda..birde saçma belki ama havlu,yastık kılıfı,çarşaf falan götürmeli miyiz ?bu sorum herkese

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

çanta,takı falan götürüyor muyuz kızlar ne diyosunuz ben 1 tane büyük çnta alcam bide ufak..ehh takılarımdan da ayrılamam ne yalan söliyim..bi şekilde kıyafetten kısarsam süper olacak

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Cok fazla kıyafet getırmeyın arkdaslar eger unıformalaı bı yerde calıscaksanız hıc gerek olmuyormus gıttıgı gıbı gelıyor dedı bı kac arkadasım ve alıs verıs yapacaksanız daha az olsun sonra sorun cıkıyormus donuste cunku buyuk ıhtımal cantanız dolu olcak

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

socak bir dopgu kasabasına gidiliyorsa, 3-5 tshirt, bi tane kot. ve bi kac diz altı sort yeterli
    ben bu sene sırt cantasıyla gitmeyi dusunuorm

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı bk88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzun zamandır başlığa yazıcam unutup duruyorum..aslında ekstra başlık açılabilir ama belki çok cevap veren olmaz fazla bi deneme yapalım önce forumdaki bayan üye sayısı oranını bilmiyorum ama sorum size bayanlar valizimize biz farklı neler koyarız ? bnm kafamda birsürü şey var..bi liste yapmak en mantıklısı.götürmekten emin olmadığım şeylerde var..örnekler..

--makyaj malzemesi (giden varsa ne götürdü,fazla bişeye gerek olmaz heralde)
    --cilt temizleyicisi,güneş kremi (bu herkes için büyük öncelik)
    --şampuan,saç kremi (orda aynı markalar satılırmı bilmiorum,aslında fazla ağırlık da olabilir)
    --tarak,fırça..
    --ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlar (bnm önceliğim ağrı kesici,allerji ilacı,soğuk algınlığı ilacı ve sağlam bir antibiyotik)

bunlar şimdilik aklıma gelenler..bunun dışında 1 terlik 1 ayakkabı yeter heralde..kıyafette elbise yada etek,şort ağırlıklı götürmek mantıklı olsa gerek o sıcaklarda..birde saçma belki ama havlu,yastık kılıfı,çarşaf falan götürmeli miyiz ?bu sorum herkese
    ya havlu sampuan falan gereksiz agırlık. orada her marka var. Hacı şakir falan yok tabi ilac gotur kargo kısmına koyarsın. gerisini boşver yani. bi kac dolara her parcayı alırsın. yani ben gorgusuzluk edip gecen yaz bi duş jeli aldım ordan axe'ın 4 dolara. hala bitmedi kullan kullan
    amerikalı elemanların vucut alanı geniş oldugu için yeterli olur aldıgın herşey. bi kere alırsın olur biter.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaşlar orda olan bişeyi gotürmemenizi şiddetle tavsiye ederim. fazla agırlık yapmayın bence. tırnak makasından güneş kremine, diş fırçasından tarağa kadar hertürlü ihtiyaclarınızı kliselerden ücretsiz olarak temin edebilirsiniz eğer valizinizi doldurmak istiyosanız domates götürün. orda domatesin tanesi neredeyse 1 dolara geliyo. hatta domatesleri satmayı basarırsanız fena para kazanmazsınız

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaşlar bu devamlı kullanılan ilaçlar nasıl temin ediliyor orada devlet karşılıyor mu, gerçi ilacın ingilizce reçetesini bilmek gerek sanırsam...?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı cemo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu devamlı kullanılan ilaçlar nasıl temin ediliyor orada devlet karşılıyor mu, gerçi ilacın ingilizce reçetesini bilmek gerek sanırsam...?
    bu konuyu bende merak ediyodum valla burdan götürcem ama genede hassas bi konu..

birde götürmeyin diosunuzda oraya gittiğimiz ilk günden şampuan,duş jeli,havlu alışverişine mi çıkcaz..sonuçta gider gitmez duş alınır yani zaten çok sıcak olcak

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Valizine Koyacan Biliyonmu Hiç Bişi ..sende Benim Gibi Hiç Bir
    Zaman Seyhate Cikarken Valiz Götürmeycen Her şeyi Gittiğin
    Yerden Alıcaksın,,ayakkabı Corap Dahil ,,her şeyini Yeniden
    Yenisini Alıcaksın Ki Seyhatinin Anlamı Olsun ,,
    Heleki Amerikaya Gidiyorsan ..orda Zaten Herşeyin Krali Var

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya bu kadar basit olamaz arkadaşlar yapmayın..birsürü ihtiyacımız olur hiçbişe götürmessek..oraya gidince onları almaklamı uğraşcaz..sosyal güvenlik numarası almaylamı..eve yerleşmeylemi..işe başlamaylamı.. ben dediğiniz gibi yapamam o kadar

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı bk88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya bu kadar basit olamaz arkadaşlar yapmayın..birsürü ihtiyacımız olur hiçbişe götürmessek..oraya gidince onları almaklamı uğraşcaz..sosyal güvenlik numarası almaylamı..eve yerleşmeylemi..işe başlamaylamı.. ben dediğiniz gibi yapamam o kadar
    valla bi ev arkadasım vardı benim. oda bayandı. 2 bavulla gelmişti bi sürü şey getirmişti. sonra pişman oldu. orda aldıklarını sıgdıramıyodu hatta turkiyeden getirdiği bi kac şeyi attı. benden solemesi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)

Bookmarks