"Bu Haftanın Soru ve Cevabı
06.05.2010 - SORU: Ben daha önce vize başvurusunda bulunmuştum work and travel için ancak soruşturmaya alındım ama daha sonra geç kaldığım için program iptal oldu. Şimdi master için tekrar vize almam gerekecek tekrar soruşturmaya girecek miyim? Geçen seferki sonucu nasıl öğrenebilirim?
CEVAP: Vize başvuru sahipleri hakkında idari işlem yapılmasına gerek olup olmadığı yalnızca vize görüşmesinde başvuruların vize konsolosları tarafından incelenmesiyle belirlenebilmektedir.
Her vize başvurusu birbirinden bağımsız olarak incelendiğinden daha önce hakkında işlem yapılmış kişiler için bile idari işlemin tekrarlanması gerekebilir. Bu nedenle vize başvurunuzu program başlangıç tarihinden önce, I-20 belgenizin elinize ulaşmasının ardından en kısa sürede yapmanızı tavsiye ederiz.
Tamamlanan idari işlemler vize başvurusunun yapıldığı Başkonsolosluk/Büyükelçilik web sitesinden takip edilebilir. İdari işlemlerin tamamlanmasının ardından vize basılması için 120 gün süre bulunmaktadır. Bu süre içinde vize basılmayan başvurular için idari işlemlerin süresi dolar.
Eski başvurunuza ait idari işlemin sonucunu vize başvurusunda bulunduğunuz vize bölümüne telefonla ulaşarak öğrenebilirsiniz."
Kaynak:
Yurtd??? E?itim ve Ya?am - Mezun.com
Bookmarks