Arkadaşlar 26 nisanda klm ile chicagodan istanbula amsterdam aktarmalı olarak uçtum. uçağa sadece 23 kiloluk 1 bavul+yanınıza da 12 kiloluk bir bavul+sırt çantası vs. küçük parçalar alma hakkınız var.
ve büyük valizim 23 değil de 28 kilo çıktığı için benden 100 dolar ek ücret aldılar. sadece 5 kilo fazla için! diğer bavulda da yer olmadığı için boşaltamadım mecburen ödedim.
28 marttan önce alınmış ve sonra alınmış biletler olarak ikiye ayırmışlar. ben 28 marttan sonra almıştım. Buna göre de KLM sitesinde 2 bavul hakkı verilen ülkeler belirtilmiş. nerdeyse dünyadaki bütün ülkeler var mısırdan türkmneistana kadar, bi tek Türkiye yok. ayrıca inceleyince gördüm ki aslında benden 100 eur almaları gerekiyordu. 100 dolar ödeyerek yine iyi yırtmışım. çünkü 28 marttan sonra alınmış biletlerde avrupa-amerika arası uçuşlarda ikinci bavul için 55 eur ödeniyor, 23 kilodan fazla bagaj için ise 100 eur ödeniyor. aslında çok saçma. keşke 2.bavul götürseymişim. en azından 23+ 5 değil 23+23 kilo taşırdım 55 eur ödeyerek.
şurdan okuyablirsiniz:
Excess baggage fees - piece concept - KLM.com
ayrıca ufak bi ayrıntı olarak, amerika içi uçuşunuz varsa bavulunuzu kilitlemeyin. bavul kontrolü için kilidi kırıyorlar.
28 mart sonrası check in bavulları hakkındaki bilgiler de şöyle:
You may bring 2 pieces of check-in baggage, each max. 23 kg (50.5 lbs),
max. 158 cm (62 inches) l + w + h, on KLM and Air France flights to and from:
•Cuba (Havana), the Dominican Republic (Punta Cana, Santo Domingo), Guadeloupe (Pointe a Pitre), Ecuador (Guayaquil, Quito), French Guyana (Cayenne), Haiti (Port-au-Prince), Martinique, Mauritius, Reunion, Saint Martin or Seychelles.
•Angola (Luanda), Benin (Cotonou), Burkina Faso (Ouagadougou), Cameroon (Douala, Yaoundé, Central African Republic (Bangui), Congo (Brazzaville, Pointe Noire), Congo Democratic Republic (Kinshasa), Gabon (Libreville), Gambia, Ghana (Accra), Guinea (Conakry), Guinea Bissau, Ivory Coast (Abidjan), Kenya (Nairobi), Liberia, Madagascar (Antananarivo), Mali (Bamako), Niger (Niamey), Nigeria (Abuja, Lagos, Kano and Port Harcourt), Sao Tome and Principe, Senegal (Dakar), Togo (Lomé
.
•French Polynesia ( Papeete) or Noumea.
•Brazil, only if originating in Brazil: each piece not exceeding 32 kg (70.5 lbs).
You may also bring 2 pieces of check-in baggage on flights between the United States or Canada and:
•the following destinations in Africa and the Middle East: Bahrain, Botswana, Cape Verde, Comoros, Egypt (Cairo), Eritrea, Iran, Iraq, Israel (Tel Aviv), Jordan (Amman), Kenya (Nairobi), Kuwait, Lebanon, Lesotho, Libya, Mauritius, Mozambique, Namibia, Oman, Palestinian Territories, Qatar, Saudi Arabia, Seychelles, Somalia, South Africa (Cape Town, Johannesburg), St Helena, Swaziland, Syria, the United Arab Emirates (Dubai, Abu Dhabi) and Yemen.
•the following destinations in Asia and the Pacific: Afghanistan, American Samoa, Armenia, Australia, Azerbaijan, Bangladesh, Bhutan, Brunei Darussalam, Cambodia, China, Christmas Island, Cocos (keeling) Islands, Cook Islands, East Timor, Fiji, French Polynesia, Hong Kong, India (Bangalore, Mumbai, New Delhi), Indonesia, Japan, Kazakhstan, Kiribati, Korea (Democratic Peoples -), Korea (Republic of -), Kyrgyzstan, Lao Peoples Democratic Republic, Macau, Malaysia, Maldives, Marshall Islands, Micronesia, Mongolia, Myanmar (Union of -), Nauru, Nepal, New Zealand, Niue, Norfolk Islands, Northern Mariana Islands, Pakistan, Palau, Papua New Guinea, Philippines, Samoa, Singapore, Solomon Islands, Sri Lanka, Taiwan, Tajikistan, Thailand, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu, Uzbekistan, Vanuatu, Vietnam, Wallis and Futuna Islands.
Bookmarks