arkadaşlar görüşmem tamamlandı. kısaca anlatmam gerekirse sıkı bir güvenlik aramasından geçirildikten sonra belgelerinin tamamlığıda onaylanınca yukarı kata çıktım. sıra numarası aldıktan sonra bekledim. ilk olarak belgelerimi kontrol eden kadın türkçe konuştu. parmak izimi alan çok sıcakkanlı bir kadındı. ''left four finger'' cümlesini dahi o an anlayamamış olsamda problem etmedi. ardından görüşme için beklemeye başladım. 3 kişi görüşmeye alıyodu.genç bi bayan vardı 2 dk. konuşup gönderiyodu ama biraz zorluyodu. o gelsin diye dua ettim. ve tabikide o geldi![]()
görüşmenin ayrıntılarından bahsetmem gerekirse; herkese merhaba deyip halini hatrını sordu bana sormayınca gibi kaldım ortada =)ardından nerde okuduğumu, hangi bölümü okuduğumu, en sevdiğim dersi, kaçıncı sınıf olduğumu ve not ortalamamı sordu. ardından gelen soruda ipler koptu. kadın uzun uzadıya konuştu. o sırada haklarımızla ilgili belge gösterdi. ben bunları biliyomusun die sorduğunu tahmin ederek evet dedim.kadın şaşırdı. insan kaçakçılığı dedi türkçe olarak. bende hayır hayır dedim.=) ondan sonra uzun uzadıya bişeyler söledi. hakkaten hiçbişi anlayamadım ve anlayamadım dedi. sonradan kartı gösterip iyice oku dedi bende hayır dedim. ardından babamın mesleğini sordu emekli dedim nerden emekli, ne iş yapıyodu die sordu. ( en önemli tavsiyem babanızın mesleğine kesin cevap verin serbest meslek gibi bişey yada bağkurdan emekli demeyin, bu yüzden önğmdeki çocukla 10 dk uğraştı.) amerikada neiş yapacağımı nereye gideceğimi sordu. ardından beyaz bi kağıt verip UPS ye gönderdi. bende teşekkür ettim. kabul edildimmi bilmiyorum, biraz soğuk davrandı bana karşı ama ben hiç türkçe konuşmadım, aradaki soru hariç hepsine hızlı ve net cevap verdim. yarın ola hayrola artık =)
Bookmarks