Work and Travel
Toplam 2345 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Anlık İletişim Başlığı (KAPALI)

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı fubar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence amerikaya Kâr amacıyla gitmeyin pişman olursunuz. Çünkü ordaki hesap burda çarşıya uymuyor. Arkadaş getiremezsin yazmış ama bence iyi çalışırsan ve sıfır sosyal hayat ile (ki o zaman amerikaya gitmenin anlamı yok) amerika'da takılabilirsen getirebilirsin. Size 3000 dolar getirmenin yolları herkez harcı değil evde denemeyin :P (Orda tanıştığım arkadaşım tarafından uygulanmıştır)

-İlk kural hiçbir sosyal aktiviteye katılmayacaksın. (Parti+Travel+Spor+Eğlence bu değerler 0 olacak) Arkadaşın taktiği söylüyorum eşşek gibi sabahtan akşama kadar çalışırdı sonra eve geldiğinde facebooktan poker oynardı.

-Yemek masrafını minimuma indireceksin. Arkadaşın uyguladığı yöntem çok basit çoğumuzun öğrenci evinde uyguladığı yöntem Sabahları işe gitmeden önce ya yumurta kırardı yada 1 dolarlık pizzayı mikrodalgada ısıtıp yerdi. Öğlenleri işe yakın Wendy'sden 1 dolarlık hamburgerden ikitane alırdı. Akşamda makarna yada 1 dolarlık mikrodalga yemeği.

Bunun dışında hiçbirşey yapmazdı. Fotoğraf bile çekilmezdi o derece =)) haaa bide bu arada bilimum bizim dalga geçmemizede katlanırdı ki bazen saatlerce dalga geçerdik

tabi sırf bunu yapmaklada 3000 dolar biriktirilmiyor.

Sonra bunları yapan arkadaşımız geri dönüşe son ay kala tam olarak adetini ve ne olduklarını bilmediğim şeyler almaya başladı.

Örnek:
    -20 dolardan 7-8 çift Adidas ayakkabı aynı tipten (Sonradan öğrendiğime göre bunları çiftini 100 liradan satmış)
    -250$ civarı 2 adet netbook (Öğrendiğime göre tanesini 500-600 arası satmış)
    -Sipariş üzerine aldığı bir adet baya fonksiyonlu telefon (Ne kadara bilmiyorum ama baya giydirmiştir sipariş edene )
    -3 adet slim 500 gb harici harddisk (Sanırım sattıklarına baya giydirdi )
    -2-3 adet 20 dolardan aldığı Diesel Erkek Saati
    -Bunların dışında abercrombie ve american eagle'dan çokça t-shirt, short ve giyim.

Bizim ve beraber geldiği buddysinin tahminlerine göre 5000 lira (Yaklaşık 3300 dolar) kâr etti. Tekrar söylüyorum denemeyin bunu herkez yapamaz Sonradan öğrendiğime göre bunun adı bavul ticareti oluyormuş ve baya kârlıymış.

Benim yorumum. Son paycheckimde görülüyorki ben 4900 dolar toplam para kazanmışım bunun 400 dolar civarı vergiye 1000 dolarıda kiraya gitti. Geri kalan paranın hepsinide çatır çatır yedim hiçte pişman değilim iyikide yapmışım diyorum doğu yakasının neredeyse bütün ünlü şehirlerini gezdim, hayatımda belki birdaha göremiyeceğim şeylere tanık oldum, yaşadım. Böylelikle ben o 3300 dolardan daha fazla kâr ettiğimi düşÃ¼nüyorum.

Umarım iyi yerlere gider dediğim =)
    saol bılgıler ıcınde ya sımdı asıl sorun oraya nıcın gıttıgındır ben ıngılızce ogrenmeye ve cv mi zengınlestırmek ıs tecrubesı elde etmek ıcın gıdıyorum ..sen gezmek ıcın gıdıp gezebıldıysen amacına ulasmıs ve mutlu donersın.partıden partıye atlarsın .oraya nıcın gıttıgın onemlı.ha gezmıyecek mıyım tabı gezecegım 3 gunluk new york gezısı de var .partıye burdada gıderım oyle amerıkalara gıtmeye gerek yok ..cevızı burdada da kırarız oraya cevız kırmaya gıtmıyorum umarım anlasılmıstır
    Konu sucre tarafından (19-04-2010 Saat 05:29 PM ) değiştirilmiştir.
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 27 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 27 misafir)