merhaba arkadaşlar benim bikaç sorum var diğer arkadaşlarada yardımcı olabilceğini düşünüyorum.

1- vize işlemlerinde genel ortalmaya mı bakılıyor?
(örneğin bnm genel ortalamam 2.12 şu anda 3. sınıfım. ilk 3 dönemim 2 ve üstünde fakat 4. dönem 1.42 ve 5. dönem 1.72 bu sorun teşkil eder mi)

2- bn ankarada yaşıyorum. acentam istanbulda vize görüşmesine gitmenin daha çok şansımı artırabileceğini söyledi. nedeni ise ankaranın daha diplomatik bir şehir olduğu ve vize redlerinin yüzde olarak büyük çoğunluğunun ankaradan çıkmış olması. fakat bu istanbuldaki diplomata bni kötü gösterir mi sonuç olarak niye kendi şehrinde girmiyorsun diyebilir. ama acenta sonuçta bnm gitmemden kazanç sağlayacak neden kötü birşey söylesin bunuda düşünmüyor değilim.

3- vize görüşmesine nasıl gitsek sizce etkili olur traşlı elimiz yüzümüz düzgün gitmekten hariç takım elbise tarzı mı gitmeliyiz yoksa böyle düzgün bir spor kıyafet dahamı sıcak gözükür.

4- ingilizcem ortalama seviyede yani bütün sorulara bi cevabım olabilir ama grameri katletsem bile karşımdakine derdimi anlatmam mı önemli yoksa düzgün cümle kurabilmek mi

5- kısa cevaplar mı iyi olur yoksa laf kalabalığı yaparak şirin gözükebilir miyiz?

biraz fazla soru oldu cevaplarsanız çok sevinirim.