Ada bakıcılığı
Lüks yatak test edicisi
Su kaydırağı müfettişi
Hayat kadını testi
Şarap tadıcısı ve blogcu
Şeker tadıcısı
Prezervatif testçisi
World of Warcraft oyun testçisi
Müze eğlence müdürü
Google haritası için kameralı bisikletçi
Abi olur mu ya, biz onca sene karnımızı doyurabilmek için mi okuyoruz? Vasfın olmadan bile o ücretlere işler bulabilirsin. 4-5 sene de en az 30-35 bin lira para harcıyor ailelerimiz.. O kadar zarara ne gerek var madem geçinmeye yönelik çalışacaksak? Belli bir yaşam standartına sahip olmalı o kadar emek veren insanlar.. O yüzden değil mi zaten herkes çoluğunun çocuğunun tahsilli olmasını istiyor.. Ben onca emekten, bilgi birikiminden sonra mühendis sıfatıyla belli bir yaşam standartına sahip olamayacaksam vay halimize...
Aslında ülkemizde durum kötü, işsiz çok üniversite mezunu var, düşük ücretlere razı olup çok çalışan var ama...
2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
2010 Work and Travel (Lake George, New York)
2011 Internship (Germany)
2012 Internship (???Bratislava)
Ben zaten durumu kabullenmis degilim. Hatta diyorum ki 600-800 alip calisacaksam hic calismam daha iyi. Zaten asgari ucret 500-600 tl falan. Hic okul okumamis adamla 5 yil muhendislik okumus adam ayni parayi mi alir. Kaldi ki dandik bi meslekde degil. EN fazla maas almasi gereken top 5 meslekten bi tanesi.
5 yil boyunca babamdan aldigim ev kirasi, harclik, okul parasi falan filan... bu sartlarda hic masrafin olmadan bi 10 yil sadece bu parayi cikartmak icin calismak gerek.
NE kadar yeni mezunda olsak is bulunca 1200-1500 arasi bi parayla baslayacagimiza inaniyorum ben. Is bulamasak ayri tabi.
Sometimes memories can kill...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks