Work and Travel

Sonuç: sizce hangi meslek ?

Katılımcı sayısı
59. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Ada bakıcılığı

8 13,56%
  • Lüks yatak test edicisi

10 16,95%
  • Su kaydırağı müfettişi

2 3,39%
  • Hayat kadını testi

15 25,42%
  • Şarap tadıcısı ve blogcu

4 6,78%
  • Şeker tadıcısı

0 0%
  • Prezervatif testçisi

5 8,47%
  • World of Warcraft oyun testçisi

3 5,08%
  • Müze eğlence müdürü

0 0%
  • Google haritası için kameralı bisikletçi

12 20,34%
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 65 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Dünyanın en iyi 10 işi !Sizce hangisi ?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgisayar mühendisi-yakın doğu üniv.
    Türkiyede denkliği var mı kıbrıstaki üniversitelerin?

Özel sektörde dediğin gibi az maaş çok iş,
    itü den mezunlara 800TL , anadoludaki üniversitelerden mezun olanlara
    600TL veren şirketler biliyorum.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Bellagio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

denklik var tabi iki hafta önce basvurdum işte bir aya kadar alırım denkliği lazım olmadı diye başvurmamıştım şimdi başvurdum kpss olayı olunca öyle abi mühendise ayak işi yaptırıyolar güzel bir pozisyona gelebilmek için çok uzun süre aynı şirkette emek vermek lazım onunda iş garantisi yok ben kişisel olarak çok çalışıp çok kazanmaktansa az çalışıp daha az kazanmayı tercih ederim kazanıp harcayamadıktan sonra bu güzel yıllarda ne yapıyım ben o parayı mühendis maaşları devlette biraz düzeldi eskisine göre Türkiye şartlarında iyi maaş alıyolar denebilir en cazip yönüyse çalışma saatleri tabi bazı kurumlarda mesleki açıdan körelme söz konusu olabilir bu yüzden ar-ge yapabileceğim devlet kurumlarını tercih edicem var bi kaç tane kurum böyle bakalım hayırlısı !!

Türkiyede o kadar çok çalışacak genç nüfus var dahi beyinler var ama gel gör ki iş yok memleketin durumu vahim allah hepimize yardım etsin !!!

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Üçüncü dünya ülkelerinde gelir dağılımı adaletsizdir, emek ucuzdur, refah düzeyi düşÃ¼ktür vb vb.
    Örnek vermek gerekirse Türkiye

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

icimi kararttin son sene NE guzel muhendis olup cikacaktik.

600 tl ye calisacagima issiz dolasirim daha iyi. 5 yil univ oku. 600 tl ye calis. Hayata bak.
    Sometimes memories can kill...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

600 tl ye calisacagima issiz dolasirim daha iyi. 5 yil univ oku. 600 tl ye calis. Hayata bak.
    öyle hocam walla piyasa kötü şimdiden kpss olayını arastır bence zaten lisans mezunları iki senede bir giriyo ben son senemde bu konuya agırlık vermediğime pişmanım tabi abd ye gidiodum o sene gözüm başka bişi görmüyodu

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Ee tabi iş bulabilirsen başlıyorsun,
    arz talep meselesi , arz bu kadar fazla olmasa
    işverenler 2.000TL ile de işe başlatabilirlerdi

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ya beyler siz de naptınız yahu 600 liraya mühendis mi çalışır? Asgari ücret 580 lira zaten. Manisa sanayisinde okuldan sadece mezun olan bir mühendis 1000-1500 lira arasında başlar işe. Yabancı dil, bir kaç tasarım programı konusunda deneyimli biri de 2000 liraya kadar başlar işe.
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

öyle hocam walla piyasa kötü şimdiden kpss olayını arastır bence zaten lisans mezunları iki senede bir giriyo ben son senemde bu konuya agırlık vermediğime pişmanım tabi abd ye gidiodum o sene gözüm başka bişi görmüyodu
    Valla ne kadar kotu olursa olsun pc muh ya 600 nedir. Univ okumamis adam asgari ucret zaten nerden baksan 600 aliyor. 1500 den ise baslariz gibi. Ki mezun olunca ne kadar maas istiyorsun diye sorarlarsa 1500 normal diyor.

600 e birak pc muhu 2 yillik teknisyen bile calismaz.

Gerci hedefimde ingilterede 1 yil master yapip orada calisma izni almak var. Bakalim hayirlisi.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ayhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya beyler siz de naptınız yahu 600 liraya mühendis mi çalışır? Asgari ücret 580 lira zaten. Manisa sanayisinde okuldan sadece mezun olan bir mühendis 1000-1500 lira arasında başlar işe. Yabancı dil, bir kaç tasarım programı konusunda deneyimli biri de 2000 liraya kadar başlar işe.
    manisaya gelelim abi o zman benim arkadaşım istanbulda bi özel hastanenin bilgi işleminde 1100 liradan başladı bil müh oda !

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Valla ne kadar kotu olursa olsun pc muh ya 600 nedir. Univ okumamis adam asgari ucret zaten nerden baksan 600 aliyor. 1500 den ise baslariz gibi. Ki mezun olunca ne kadar maas istiyorsun diye sorarlarsa 1500 normal diyor.

Gerci hedefimde ingilterede 1 yil master yapip orada calisma izni almak var. Bakalim hayirlisi.
    piyasaya girin görcem sizi başka bişi demiyorum !

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

manisaya gelelim abi o zman benim arkadaşım istanbulda bi özel hastanenin bilgi işleminde 1100 liradan başladı bil müh oda !
    Benim dediğim makina mühendisleriydi ama mutlaka bilgisayar mühendislerine de vardır bişeyler.. Hele italyancam var dedin mi indesit sorgusuz sualsiz alıyor 1100 lira da bence İstanbul şartlarında az para.. O yüzden üni. yıllarında yabancı dile abanıp 2-3 tane öğrenmek lazım, sonra işi öğrenirsin zaten

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Amcam makel'de müdür, onun söylediği bu
    http://www.makel.com.tr/

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Bekara kadın boşamak kolay diye bir atasözü var

Kurumsal bir firmaya girmedikten sonra piyasa böyle,
    şuan işin içerisinde olmadığınız için size garip geliyor,
    kuzenim ben mühendisim 600 TL'e çalışmam dedi
    anca 2 sene sonra iş buldu o da 1000 TL

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bekara kadın boşamak kolay diye bir atasözü var

Kurumsal bir firmaya girmedikten sonra piyasa böyle,
    şuan işin içerisinde olmadığınız için size garip geliyor,
    kuzenim ben mühendisim 600 TL'e çalışmam dedi
    anca 2 sene sonra iş buldu o da 1000 TL
    Hadi 1000 neyse, 1000den baslarsin 1500-2000 falan olur zamanla durumuna bagli. Ama 600 sacmaligin daniskasidir. 600 tl ye maasa eleman arayan sirket ceksin gitsin valla ulkeden. Hicbir halt olmaz o sirketten. Zaten 600 e calisan muhendisden hayir gelmez. Adamin calisasi bile gelmez.

600 e calisacagima gunde bi iddia oynayip her gun 20 tl kazanirim daha iyi

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Abi şirket sahibi olsam mühendis olmuş bir adama 600 lira teklif etmeye utanırım vallahi.. Tamam yeni mezun olduklarında çok toy, işle ilgili herhangi bir teknik eleman veya işçiden daha az şey bilebiliyorlar ama onca yılın emeği, onca maddi manevi feda edilen şeyler var yani.. yazıktır günahtır..

Tamam piyasa mühendis kaynamaya başladı.. Orası şÃ¼phesiz.. Herkes kendini geliştirip, çalışacağı sektöre yönelmeli.. Gerek stajlar olsun, gerekli yabancı dil olsun, gerekse yüksek lisans olsun..

Ama dediğim gibi Manisa piyasasında iş bulabilen sade bir mühendis 1000-1500 dolaylarında başlıyor işe...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Abi şirket sahibi olsam mühendis olmuş bir adama 600 lira teklif etmeye utanırım vallahi.. Tamam yeni mezun olduklarında çok toy, işle ilgili herhangi bir teknik eleman veya işçiden daha az şey bilebiliyorlar ama onca yılın emeği, onca maddi manevi feda edilen şeyler var yani.. yazıktır günahtır..

Tamam piyasa mühendis kaynamaya başladı.. Orası şüphesiz.. Herkes kendini geliştirip, çalışacağı sektöre yönelmeli.. Gerek stajlar olsun, gerekli yabancı dil olsun, gerekse yüksek lisans olsun..

Ama dediğim gibi Manisa piyasasında iş bulabilen sade bir mühendis 1000-1500 dolaylarında başlıyor işe...
    Birde soylr birsey var. Anadoluda 800 alsan bile bi yere kadar yeter. Ama istta +1000 alman lazim gecinmek icin.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Birde soylr birsey var. Anadoluda 800 alsan bile bi yere kadar yeter. Ama istta +1000 alman lazim gecinmek icin.
    Abi olur mu ya, biz onca sene karnımızı doyurabilmek için mi okuyoruz? Vasfın olmadan bile o ücretlere işler bulabilirsin. 4-5 sene de en az 30-35 bin lira para harcıyor ailelerimiz.. O kadar zarara ne gerek var madem geçinmeye yönelik çalışacaksak? Belli bir yaşam standartına sahip olmalı o kadar emek veren insanlar.. O yüzden değil mi zaten herkes çoluğunun çocuğunun tahsilli olmasını istiyor.. Ben onca emekten, bilgi birikiminden sonra mühendis sıfatıyla belli bir yaşam standartına sahip olamayacaksam vay halimize...

Aslında ülkemizde durum kötü, işsiz çok üniversite mezunu var, düşük ücretlere razı olup çok çalışan var ama...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Abi olur mu ya, biz onca sene karnımızı doyurabilmek için mi okuyoruz? Vasfın olmadan bile o ücretlere işler bulabilirsin. 4-5 sene de en az 30-35 bin lira para harcıyor ailelerimiz.. O kadar zarara ne gerek var madem geçinmeye yönelik çalışacaksak? Belli bir yaşam standartına sahip olmalı o kadar emek veren insanlar.. O yüzden değil mi zaten herkes çoluğunun çocuğunun tahsilli olmasını istiyor.. Ben onca emekten, bilgi birikiminden sonra mühendis sıfatıyla belli bir yaşam standartına sahip olamayacaksam vay halimize...

Aslında ülkemizde durum kötü, işsiz çok üniversite mezunu var, düşük ücretlere razı olup çok çalışan var ama...
    Ben zaten durumu kabullenmis degilim. Hatta diyorum ki 600-800 alip calisacaksam hic calismam daha iyi. Zaten asgari ucret 500-600 tl falan. Hic okul okumamis adamla 5 yil muhendislik okumus adam ayni parayi mi alir. Kaldi ki dandik bi meslekde degil. EN fazla maas almasi gereken top 5 meslekten bi tanesi.

5 yil boyunca babamdan aldigim ev kirasi, harclik, okul parasi falan filan... bu sartlarda hic masrafin olmadan bi 10 yil sadece bu parayi cikartmak icin calismak gerek.

NE kadar yeni mezunda olsak is bulunca 1200-1500 arasi bi parayla baslayacagimiza inaniyorum ben. Is bulamasak ayri tabi.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

işverenlerde çakal abi yapcak bişe yok...diolar zaten piyasa bu...1000 den başlar, çalışmazsa çalışcak adam çoook...böyle olunca da piyasada maaşlar kırılıo...bütün bilg mühendisleri birlik olup hakketiği maaş ( o da neyse ) 2000 falan dan aşağı işe gitmese...bak o zaman noluo...ama nüfus çok, iş yok...yapcak bişe de yok...ülkenin acı hali...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Fazla abartmışsınız arkadaşlar asgari ücret 600 TL. Ayrıca olay kişisel gelişim ve okuduğun okula bakıyor bölümden çok. Ege Üni-BilMüh bölümünde okumaktayım ve mezunlarımız en düşük 1500 TL ile işe başlıyor ve bu miktar 3000-3500 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Konudaki soruya gelirsek hiçbiri seçmezdim ama birini seçmiş olmak için "Lüks yatak test edicisi"ni seçebilirim.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Cesc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fazla abartmışsınız arkadaşlar asgari ücret 600 TL. Ayrıca olay kişisel gelişim ve okuduğun okula bakıyor bölümden çok. Ege Üni-BilMüh bölümünde okumaktayım ve mezunlarımız en düşük 1500 TL ile işe başlıyor ve bu miktar 3000-3500 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Konudaki soruya gelirsek hiçbiri seçmezdim ama birini seçmiş olmak için "Lüks yatak test edicisi"ni seçebilirim.
    Bugun okula gitmekten vazgecmistim bu yaziyi duyunca sevke geldim

Benim tahminimde 1500 zaten. Hatta TR'de bilgisayar muhendisligi icin belirlenen min ucret 1480 TL mi oyle birseydi.

Benim akrabam bogazici bil muh. mezunu. 3000 maas aliyor devlette.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

--------------------------------------------------------------------------------

önemli olan 600 tlye iş verenler değil önemli olan 5 yıl okuduktan sonra 600 tlyı kabul edip kendine vegeleceğine güvenmeden o işi yapanmayı kabul edenler.. bu tıp ıslerı kabul edenler oldukca 600 tlye calıstıran cok olur. ben part tıme calısmama rahmen yaklasık okadar para alıorum. siz universiteliler kendinize guvenıp bellii bir kotanın altında calısmazsanız iş verenler taban fiatlarını sıcratarak yukseltmek zorun kalacaklardır.. şimdiden öğrenmiş çaresiizliğe gerek yok. yapabileceklerimizin farkına varmamız lazım arkadaslar..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Hadi 1000 neyse, 1000den baslarsin 1500-2000 falan olur zamanla durumuna bagli. Ama 600 sacmaligin daniskasidir. 600 tl ye maasa eleman arayan sirket ceksin gitsin valla ulkeden. Hicbir halt olmaz o sirketten. Zaten 600 e calisan muhendisden hayir gelmez. Adamin calisasi bile gelmez.

600 e calisacagima gunde bi iddia oynayip her gun 20 tl kazanirim daha iyi
    Daha dün arkadaşım işe girdi 600TL'e, Marmarada Mühendislik okuyor
    Şu an halen hayal dünyasında yaşıyorsunuz ,piyasa böyle.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Tamam piyasa mühendis kaynamaya başladı.. Orası şüphesiz.. Herkes kendini geliştirip, çalışacağı sektöre yönelmeli.. Gerek stajlar olsun, gerekli yabancı dil olsun, gerekse yüksek lisans olsun..

Şirket sahibi zaten muhattab değil seninle ,
    insan kaynakları yetkilisi sunuyor teklifi
    Sen okuldan mezun olduğunda iş namına ne biliyorsun,
    "Koca bir hiç".
    İşveren senin 5 sene gördüğün gerekli-gereksiz dersleri umursamıyor.
    Sen çalışmasan başkası çalışacak o paraya ,
    haliyle adamların umurlarında değil

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Daha dün arkadaşım işe girdi 600TL'e, Marmarada Mühendislik okuyor
    Şu an halen hayal dünyasında yaşıyorsunuz ,piyasa böyle.
    Part time mi gidiyor ise. Okulu devam ediyormus.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ya bende merak ettimde nasıl olursa olsun erkekler için belli bir süre sonra aşınma olacağı kesin

hayattan en çok zevk aldığım aktivitelerden birini bu şekilde tehlikeye atamam

yaniiii
    ankettetki numaraların üzerine tıklarsan görebilirsin sanırım !!

yani ben öyle yapınca görüyorum ama sadece anketi açan mı görebiliyo herkesmi onu bilmiyorum
    yandık ozaman .. NEYE OY VERDIGIMIZI GOREBILIYON....ZAMAN ZAMAN ZATE BU İŞİ YAPIYOZ
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Part time mi gidiyor ise. Okulu devam ediyormus.
    Haftada 4 gün gidiyor şu an fakat okul bittikten sonra da maaşda bir değişme olmayacak

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Şirket sahibi zaten muhattab değil seninle ,
    insan kaynakları yetkilisi sunuyor teklifi
    Sen okuldan mezun olduğunda iş namına ne biliyorsun,
    "Koca bir hiç".
    İşveren senin 5 sene gördüğün gerekli-gereksiz dersleri umursamıyor.
    Sen çalışmasan başkası çalışacak o paraya ,
    haliyle adamların umurlarında değil
    Tüm üniversiteleri ve kişileri genelleyerek yanlış yorumda bulunmuş oluyorsun. Bazı üniversitelerdeki en kalas adam bile piyasada 2000 TL'den ucuza çalışmazken bazılarının en iyisi 2000'e iş bulamıyor.

Ayrıca işveren okulda gördüğün dersleri umursamıyor demişsin, bu kadar saçma bir yorum olamaz. Ben okulda gördüğüm derslere kendimde bişeyler katarak mühendis oluyorum. Senin bahsettiğin işler mühendis değil "insan olsun yeter"e bakıyor herhalde. Yoksa o derslerde öğrendiklerin olmasa sen nasıl mühendis olacaksın ki? Ayrıca zorunlu stajlarla iş tecrübesi edindiğin gibi okurkende bol bol proje yapıyorsun zaten. En azından bizim bölüm öyle. Burda da sanırım genellemenin kurbanı oluyorsun.

Herşeyin mühendisliği çıkarken hangi mühendislikte okuduğunda önemli ama en önemlisi üniversiten ve kendi gelişimin.

Amcanın müdür olduğu firma dediğim gibi mühendisliğe bakmıyor anlaşılan dersleri vs sallamayıp 600 lira öneriyorlarsa. 2 yıllık teknisyenlerin bile birçoğu kabul etmez öyle bir işi. Eden zaten dediğin gibi derslerden falan haberi olmayan, sadece bölümden mezun olmuş, hiçbirşeyden haberi olmayan kişilerdir.

Knedi babam bir fabrikada müdür ve işe aldıkları bilgisayar mühendisleri 3000-3500 TL'den başlıyorlar işe. Bunun dışında okulumun mezunlarıyla ilgili haberleri sürekli takip ediyorum ve önceki mesajımda da dediğim gibi en az maaş alanı 1500 lira ile başlıyor. Ve bu miktar 3000-3500 liraya kadar çıkıyor kişinin kendini geliştirmesine göre.

Okuduğunuz okulda bölümünüz piyasada kabul görüyorsa kafanıza takmanız gereken tek şey kendinizi olabildiğince geliştirmek. Ondan sonrası gelen teklifleri değerlendirmek olacaktır. Bizim bölümde son sene daha mezun olmadan çoğu öğrenci iş sözleşmelerini imzalamış oluyorlar bile.
    Konu Cesc tarafından (09-04-2010 Saat 08:06 PM ) değiştirilmiştir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Cesc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüm üniversiteleri ve kişileri genelleyerek yanlış yorumda bulunmuş oluyorsun. Bazı üniversitelerdeki en kalas adam bile piyasada 2000 TL'den ucuza çalışmazken bazılarının en iyisi 2000'e iş bulamıyor.

Ayrıca işveren okulda gördüğün dersleri umursamıyor demişsin, bu kadar saçma bir yorum olamaz. Ben okulda gördüğüm derslere kendimde bişeyler katarak mühendis oluyorum. Senin bahsettiğin işler mühendis değil "insan olsun yeter"e bakıyor herhalde. Yoksa o derslerde öğrendiklerin olmasa sen nasıl mühendis olacaksın ki? Ayrıca zorunlu stajlarla iş tecrübesi edindiğin gibi okurkende bol bol proje yapıyorsun zaten. En azından bizim bölüm öyle. Burda da sanırım genellemenin kurbanı oluyorsun.

Herşeyin mühendisliği çıkarken hangi mühendislikte okuduğunda önemli ama en önemlisi üniversiten ve kendi gelişimin.

Amcanın müdür olduğu firma dediğim gibi mühendisliğe bakmıyor anlaşılan dersleri vs sallamayıp 600 lira öneriyorlarsa. 2 yıllık teknisyenlerin bile birçoğu kabul etmez öyle bir işi.

Knedi babam büyük bir fabrikada müdür ve işe aldıkları bilgisayar mühendisleri 3000-3500 TL'den başlıyorlar işe. Bunun dışında okulumun mezunlarıyla ilgili haberleri sürekli takip ediyorum ve önceki mesajımda da dediğim gibi en az maaş alanı 1500 lira ile başlıyor. Ve bu miktar 3000-3500 liraya kadar çıkıyor kişinin kendini geliştirmesine göre.

Okuduğunuz okulda bölümünüz piyasada kabul görüyorsa kafanıza takmanız gereken tek şey kendinizi olabildiğince geliştirmek. Ondan sonrası gelen teklifleri değerlendirmek olacaktır. Bizim bölümde son sene daha mezun olmadan çoğu öğrenci iş sözleşmelerini imzalamış oluyorlar bile.
    Hangi üniversite ve bölümdeki en kalas adam bile 2000TL e iş buluyor?
    Okulda gördüğün derslerin % kaçını iş hayatında kullanacaksın?
    Staj tecrübesi olanlar tabi ki bir adım önde,
    yine de şöyle bir durum var ki staj zorunluluğu olmayan okulların öğrencileri staj bulmakta büyük güçlük çekiyor.
    Bir mühendis kabul etmez ikincisi kabul etmez ancak mutlaka kabul edenler oluyor.

Benim piyasadan kastım kurulmsal şirketler değil bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.
    Bir de genel olarak konuştuğum için bölüme göre + ve -ler olabilir.

Şu an kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ancak okul bittiğinde hiç bir şey senin söylediğin gibi tozpembe olmuyor,
    tanıdıklar ve eş-dost sayesinde giriyorsun bir çok işe.
    Siemens ve cocacola bile torpille alıyor

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Hangi üniversite ve bölümdeki en kalas adam bile 2000TL e iş buluyor?
    Okulda gördüğün derslerin % kaçını iş hayatında kullanacaksın?
    Staj tecrübesi olanlar tabi ki bir adım önde,
    yine de şöyle bir durum var ki staj zorunluluğu olmayan okulların öğrencileri staj bulmakta büyük güçlük çekiyor.
    Bir mühendis kabul etmez ikincisi kabul etmez ancak mutlaka kabul edenler oluyor.

Benim piyasadan kastım kurulmsal şirketler değil bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.
    Bir de genel olarak konuştuğum için bölüme göre + ve -ler olabilir.

Şu an kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ancak okul bittiğinde hiç bir şey senin söylediğin gibi tozpembe olmuyor,
    tanıdıklar ve eş-dost sayesinde giriyorsun bir çok işe.
    Siemens ve cocacola bile torpille alıyor
    ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent'in sıradan bir mezunu yaklaşık 2000-2500 lira ile işe başlıyor. İyileri ise 3000'nin altına bile düşmüyor başlangıç maaşında.

Okulda ilk 2 sene genel mühendislik konuları öğretiliyor bizim okulda. Yazılım donanım sistem tasarımları vs herşey. 3. senedne itibaren seçmeli derslerle kendini hangi alanda yetiştireceğini kendin seçiyorsun ve okulda gördüğün dersin işe yarama yüzdesi %100'lere kadar çıkıyor 3. sınıftan sonra. İlk 2 sene YÖK'ün zorunlu kıldığı gereksiz dersler yok değil. Ama bi zararı da yok iyi kötü geçip gidiyorsun zaten o 3-5 dersi. Geri kalan derslerin hepsi "mühendis" olacaksan çok işine yarayacak dersler. Dediğim gibi 3. sınıftan sonrada zaten kendi alanında uzmanlaşmak için o alana yönelik dersleri seçip alıyorsun.

Türkiye'yi bırak hiç biryerde hiçbirşey "tozpembe" değil. Ve ben mezun olun işiniz elinizde en düşük 1500 TL maaşla gibi birşey de söylemedim. Dikkatli okursan kendini geliştirmenle olacağını söyledim bunların. Özellikle Japonya'dan örnek vereyim Japonya ve Japonlar hakkında bol bilgiye sahip olduğum için, adamlar dünyanın en gelişmiş teknolojilerinden birine sahip, kazançları çok yüksek ama bu durumu ne yata yata gelmişler ne de bu şartlarda bile hayat tozpembe onlara. Şirketlerin sahipleri bile tozun yağın için sıradan bir işçi gibi çalışarak bu duruma gelmişler, hala da patronlar bile sürekli çalışıyor bizimkiler gibi değiller. Onlar öyleyken bizim yata yata refah içinde yaşayacak olmamızı düşünmek baştan saçma zaten.

Neyse fazla uzatmayım, sen "600 liraya iş bulursanız şükredin"e getirmiştin olayı bu yüzden cevabımda iyi yönlere ağırlık verdim bu seferde "dediğin gibi tozpembe değil" demişsin bu mesajımda ona cevap olsun, böylece demek istediğim herşey anlaşılmıştır umarım.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)