İlk önce 07.30'daki görüşmeye yetişemeyiz diye taksiyle 06.15'te geldiğimiz için çok bahtiyar oldum ve büyükelçiliği yapısını izledim bol bol. Girişteki türk görevlilerden 2 kez azar işitsek te, güvenlik önlemleri gına getirsede içeri girince daha bir rahatlıyor insan.

Neyse bütün işlemleri bitirdik, parmak izi falan görüşme şu şekildeydi.

+Good morning how are you ?
-i am fine, thanks.
-are you ok ?(biraz tökezledim gelirken)
+ yes, i am ok.
-(referans mektubunu çıkardı açtı, ama hiç okumadı, belgeleri onayladı)
-which university do you study at?
+i study at Dokuz Eylül University ?
-What is your major ?
+My major is Economics
-Which year are you in ?
+ i'm in third year.
-Where will you go and what will you do ?
+i will go to New Jersey,Seaside Heights, and i will work in an amusement park as a ride operator.
-(transkripti açtı, 1.89 'u gördü)
-One point eighty.. What happened then ?
+ Firstly, my major is known to be hard. And, i've started a new university, as a second prefession, In Anadolu University. And third one, the saddest one, my mother's diseaes. I had to go my hometown oftenly. And i missed all important courses.
+ (yanımda belgeler vardı, if you let me, i can show you my supporting documents diyecektim gerek olmadı)
- What do your family do ?
+My father is retired from Turkish Electiricity Company. And my mother is also retired. She was a primary school teacher.
-(Burdan sonra belgelerimi toplamaya başladı yavaştan)
-Have you any brother or sister ?
+ Yes , I have a brother, he is studying Bussiness Adminsration in Istanbul University.
-(Burda bilgisayarı bozuldu adamın, yardım istedi falan ben çözemedim olayı bir şeyler mırıldandı)
+Why dedim
-What dedi
+I don't understand what did you say
-No problem, my computer is broken dedi adam.
-Sora çözdü olayı, belgelerimi aldı beyaz bir kağıtla ups'e yönlendirdi ve "have a good holiday" dedi.

Bu arada uyumama rağmen aksan olarak çok iyiydim, cümleler iyi olmasa da. bir kaç kişiye red vermiş ama hafif toplu genç adam verdi vizeyi herkese genellikle. kız arkadaşıma da bayağı iyi dedi ingilizcen. yaşlılarla türkçe mülakat yapan da vardı tabi, ama wat öğrencilerine gelince bazısına yarı türkçe yarı ingilizce soru soran da bir görevli vardı o olayı pek çözemedik.

Neticede iyi geçti gibi, 2 gün sonra yollarız dedi. İyi şanslar.