Birbirinden farklı şehirleri, binaları ve plajlarıyla insanı kendine çeken bir ülke...

Hayaller ülkesi Amerika... Sanatın, kültürün, teknolojinin, gece hayatının "anlatmakla olmaz yaşanır" denilebilecek bir ülke...

merika ile özdeşleşmiş yemekler vardır. Hamburger, sosisli sandviç(Frank), makarna salatası, soya soslu biftek, soya unlu kek, New York adını verdikleri dondurmayla yapılan tatlıları ile aslında hepimizin hiç de yabancı olmadığımız bir yemek kültürü vardır Amerika'nın... Ama bu tatları birde anavatanında yemenin keyfi var tabii ki!

Pizza ve deniz ürünleri için, New York
Şarap ve keyifli bir manzara için, San Francisco
Ünlü starlarla karşılaşma imkanının yanında İtalyan yemekleri için, Hollywood
Çin yemeği için, Washington

NE ALSAK?


Amerika'nın her şehrinde her bölgesinde hatta her köşe başında hediyelik objeler, kıyafetler, aradığınız aramadığınız her şeyi, her yerde kolaylıkla bulabilirsiniz.

Amerika'da; New York Soho, Time Meydanı, 5. Cadde gibi Amerika ile özdeşleşmiş bölgeler vardır. Bu caddelerde lüks mağazalarla, ışıl ışıl vitrinlerle karşılaşabilirsiniz. Bu mağazalardan alışveriş yapmasanız bile bir göz atmakta fayda var. Eğer aradığınız değişik objeler ise, New York ve San Francisco'da bulunan Çin Mahalleleri size önerebileceğimiz seçeneklerin başında geliyor. Bu mahallerde kurulan ufak pazarlardan, bir çok değişik obje satın alabilirsiniz. Elektronik eşya satın almak içinde, Çin Mahallesi ucuz fiyatlarıyla sizi alışverişe davet eden bölgelerin arasında yer alıyor.

EĞLENCE


Cıvıl cıvıl olan bu kentte her saat, her dakika canlı, heyecanlı ve kıpır kıpır. Her sokağında , her caddesinde, her şehrinde apayrı bir eğlence kültürüyle karşılaşabilirsiniz. Amerika'da eğlence deyince akla ilk gelen ismiyle marka olmuş bazı mekanlar vardır. Bu yerlerde ünlülerle karşılaşabilir, iç dekorasyonlarına hayran kalabilir ve daha da önemlisi, sabahlara kadar gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Amerika'da müzik; caz ve blues anlamına gelir. Bir çok mekanda caz dinleyebilir, ünlü şarkıcıların sahne aldığı yerlerde eğlenebilirsiniz. Amerika'da dinlediğiniz müziklerin yaratıcılarının, en iyi müzik gruplarının, şarkılarına ilham olan sokaklarda bulunduğunuzu bilmek sizi müthiş heyecanlandıracaktır.

Kaynak : Habertürk