Şimdiye kadar dikkati pek çok kez çekti ancak son zamanlarda artan faaliyetler üzerine konuyu açmakta fayda görüyorum. Burada insanlar dinini çok açık ve özgür bir şekilde yaşıyorlar. Öyleki birçok yerde insanlar el broşÃ¼rleri, ilanlar vb ile hristiyanlığın yayılması için çaba sarfediyorlar. Bugün bir adam yolumu kesti Nerelisin? Nerden geliyorsun? gibi sorular sordu. Gayet güler yüzlü samimi birisiydi. Havadan sudan muhabbet etmeye başlarken bir anda o sihirli cümleyi kullandı. "Sen tanrının şanslı kulusun". Kendine bir gelecek çizdin mutlaka..Ama tanrı senin için en iyisini düşÃ¼nüyor. Babam kanserdi İsa'nın adını zikrederek düzeldi.Heryerde duyabileceğiniz tipik misyoner sözleridir. Çok mükemmel bir dini bilgim yok ancak Hristiyanlık ve İslamiyet arasındaki farkları, nelerin benzerlik gösterdiğini, nelerin farklı olduğunu biliyorum. Koyu muhabbet sonunda adının Paul olduğunu öğrendiğim kilise görevlisinin gözlerini, inanılmaz şaşkınlığını görmenizi isterdim. Akıcı bir konuşmayla savunduğum temeller, Vatikan'ın reddettiği İslamiyet'i müjdeleyen Barnabas İncil'inden alıntılar yapmam Paul'u çok şaşırttı. Konuşma sonunda aslında bende kendimde bir gariplik hissediyordum açıkçası. Adam beni hristiyanlığa davet etmeye gelmişken, kafasını iyice bulandırıp geri gönderdim..Bu gözlerinden apaçık bir şekilde anlaşılıyordu.Bu insanların bizim dinimizden cidden haberi yok. Hz.İsa'nın bizimde peygamberimiz olduğunu söyleyince bakakalıyorlar. Ancak onlar Hz.İsa'nın tanrının oğlu olduğunu savunuyorlar. Bizim inancımızda İsa tanrının oğlu felan değildir. Ayrıca yüzlerce kez değişime uğrayan incilde bile buna ait bir delil bulunmamaktadır. Bu insanları "Kalbinle inan" diye diye uyutmuşlar bu konuda. Nezaketen verdiği kilise kartını da almış bulundum. Ne diyeyim Paul ?
Umarım dediklerim senin aklında bir şÃ¼phe bırakırda biraz araştırma yaparsın ve inşallah allah seni hidayete erdirir... Olurda bir misyonerle karşılaşırsanız, oradan uzaklaşmaya felan çalışmayın. Güzel güzel bildiklerinizi okuyun. Çünkü öğrenmeye çok ihtiyaçları var...