Arkadaslar 5 haziran gunu ABD ye indik.Calisacagimiz yere 6 haziran da vardik.Gordugumuz sey tam bir hayal kirikligi idi.Bize amusement park denilmisti Turkiye de iken ama tasra kasabalarinda birindeki lunapark bile degildi.Neyse dedik.Is veren bize yatacagimiz yeri gosterdi.Derme catma bir kulube kulube bile degil baraka icinde 6 tane ranza 1-2 normal yatak ve 1 tane tuvalet banyo(pislik icinde havlu asilan yere kulot asmis elemanlar).Job Offer da ise 2 ogrenci bir odayi paylasacak 2 ogrenci bir banyoyu paylasacak,tam donanimli mutfak,kablo tv... yaziyordu.Amerikada ilk gun gidecek yer yok yapacak sey yok dedim arkadaslarima bisey yokmus gibi davranin.O kadar ucra bir yer ki telefon yok taksi yok internet yok.Internet ve telefon karti aramaya ciktik.Bir amerikali cifte rastgeldik sorduk"Gelin bizden kullanin" dediler.Gittik evlerine durumu anlatim amerikaliya uzuldu yardim etmek istedi.Burasi bizim hobi evimiz burada 2 hafta kalabilirsiniz dedi.Cok sevindik esyalarimiz hala baraka idi amerikali kadin ve ben esyalari almaya gittim.O sirada da manager geldi.Hayrola nereye gidiyorsun falan dedi bende dedim biz ev bulduk orada kalacagiz ise oradan gelecegiz.Dedi olmaz oyle sey bu kulturel degisim programi burada kalmazsaniz programdan cikti sayarim.Nazikce izah etmeye calistikca manager terbiyesizlesti.Bende dedimki "i job offer a bak birde buraya bak".O da "Olabilir Nolmus?Napabilrsin?Dunyanin EN B.KTAN ulkelerinden birinden geliyosun bi de burayi mi begenmiyosun deyince basimdan asagi kaynar sular dokuldu.Basladik bagrismaya.Neyse bu utanmaz,ahlaksiz,serefsiz adam bana son olarak gidersen vizeni iptal ettiricem illegal immigrant olacaksin dedi.Ulkeme hakaret edicen ondan sonra senin icin calisicam o anda kararimi aldim program parasi yanarsa yansin milli onurumu cignetmektense.Neyse Amerikali kadin olayi kocasina anlatti.Polis cagirdik.Polise durumu izah ettik.Polis her yil 10 12 ogrencinin ayni sikayetle kendisine geldigini ve vize iptali tehdidiyle ogrencilerin kabul edilmez sartlarda(multeci kampi)zorla tutuldugunu anlatti.Biz tabi sirkete coktan mailimizi atmistik.Bize 7-8 gun verin hemen ayaralayacagiz falan dediler.Tamam dedik o zaman zarfinda amerikali ciftin evinde kaldik.Gercekten melek gibiler Allah razi olsun onlardan.Bize bir fotografcilik isi geldi Floridadann (Housing yok) birde houskeeping isi geldi Vermonttan(Smugglers Notch) ve sirket bize reroute masraflarimizi kendimiz karsilamamiz gerektigini soyledi.Sadece Vermont kaliyordu secenek ama Turkiyedeyken zaten sirketle konusmustuk houskeepin istemiyoruz diye.Ayrica bilette 235 dolardan basliyordu.Amerikali cift bizi daha merkezi bi yere goturdu orada bir motele yerlestirdi.Gunluk 70 dolardan 3 kisi kaliyoruz.Hem cevrede is bakiyoruz hemde sirketten haber bekliyoruz 13.gunde sirket bize mail atti.Dedikki tamam gidelim vermonta bari yol masraflarimiz karsilayin paramiz bitti.Karsilamadilar.Bizde gitmedik.Sonradan anlasildiki Smugglers Notch TURK ogrencileri kabul etmiyormus.Amerikadaki Outreach kordinatorumuz sagolsun bize ayri sey soyluyor Turkiyede ki firmaya ayri sey soyluyor.Neyse guc bela bir macdonalds isi bulduk yerlestik.Kalacak yerde bulduk yerlestik.Ha bugun ha yarin derken otelde de 7 gun kaldik.Full Placement Geldik Isimizi de kendimiz bulduk kalacagimizi da.Turkiyedeki danisman sirketimiz ise olanlari seyretti.15 gun issiz kalmisiz oraya buraya para odemisiz bize 1000lerce mil uzaktan is bulup ucak masrafini da bize kitlemeye calisan sirketimize de ayrica tesekkur ederim.Neyse ben dedim sirketi bunun neresi full placement onlarda selfe donusturduler programi ve arada 650 dolar bir fark vardi onu verdiler.Arkadaslarima 650 bana 350 dolar verdiler.Nenden mi her yil bilmem kac kisiye karsiliksiz burs veriyorlar ya??bana da 250 dolar bi cep harciligi vermislerdi onu cikariyorlar.Amerikada 22 gun issiz kaldiktan sonra sirketin 3 un 5 in pesine dusmesi koyuyor adama baska sey degil.Bu nasil burs ben anlamadim!Hem sahip cikmiyorsun hemde bursa sayiyorsun helal olsun be!Bugun isteki ilk gunumdu.5 haziran bugun siz hesaplayin artik.Alliance Abroad Group un yanina bile yanasmayin.Bizi burda sefil etti.Turkiyedeki sirket ise olanlari eli kolu bagli izledi.Bir yaptirimin yoksa bi nane yiyemiyosan en cok ogrenciyi ben gonderiyorum diye kasilmican.