Merhaba Arkadaşlar


Öncelikle uzun bir yolculuğun ardından Chicago havaalanına indik. Yolculuk rahat geçti. Sadece biraz uzundu. Mutlaka yolculuk sırasında uyumak gerektiğini öğrendim. Çok zor bir şekilde biraz uyuyabildim. Uyuyunca zaman geçiyor.



Chicago'dan Greyhound Bus ile Wisconsin Dells'e geçtik. Greyhound Bus'lar öyle buz gibi değil fakat gene de temkinli olup yanınızda hırka tarzı birşey olması iyi olabilir. Bahsedildiği gibi bizim şehirler arası otobüsler gibi kaliteli değil.



Wisconsin Dells'de iş veren beni station'da karşıladı. Etrafı 5 dk'lık kısabir gezinti yaptık. Daha sonra job offer'da belirtilen housing unit'den çok daha farklı kötü bir ortamda housing unit gösterdiler. Burada kalmak durumundayım.
Bir rus, bir kazakistanlı arkadaşlarla beraber kalıyoruz. Arkadaşlar Allah'tan iyi, bir sorun yok.



İş yeri ile ilgili birçok farklı durum oldu. Normalde işim Customer Service olarak
ayarlandı. Buraya kadar nispeten herşey güzel. 3 gün training olacağını belirttiler. Her neyse buna da ok, çok iyi. Daha sonra training adı altında aklınıza gelebilecek, kafanızdan geçen her türlü ayak işini yaptırdılar. Customer Service iş tanımı adı altında. Neyse buraya kadar da güzel.

Zaten buraya iş tanımında ne yazarsa yazsın ayak işlerini yapacağımızı bilerek geldik. Problem yok.


Sonra elemanların ikisi benim çok ağır kutuları kaldırmamı söyledi. Onlara nazik bir dil ile kaldıramayacağımı belirttim. Israr ettiler ve have to olarak zorunlu olduğumu belirttiler. Fakat benim bel ağrım ile ilgili problemim var ve özellikle çok ağır yükleri kaldıramıyorum. Bunu güzel ve nazik bir dille belirtmeye çalıştım.



Sözlü biraz saldırıda bulundular. Bayağı güldüler falan. 3-4 saat sonra supervisior benimle konuşmak istedi fakat beni konuşturtmadı bile. Sadece 1 cümle kurmamı istedi. Ben de hastalığımın olduğunu ve kaldıramayacağımı söyledim. Birileri supervisior a benim çok güçlü olduğumu ve her türlü ağırlığı kaldırabileceğimi söylemiş. Çok yazık.



Daha sonra supervisior senin için başka işim yok dedi. Herhangi bir iş yok elimde dedi. 22 Haziran'a kadar bekle dedi, firma sahibi ile görüşücekmişim.



ABD'dedeki sponsor firmayı aradım ve adamlar tamamen hikaye. Bana dedikleri o kutuları kaldır yoksa have to go home dedi. Chicago'da başka bir iş bulabilirim belki dedim. Ama buna da sıcak bakmadılar ve işten ayrılırsan have to go home dedi.




Durum böyle arkadaşlar. Birçok insan iş değiştirebiliyor. Birileri bana yalan söylüyor. Ne yapmalıyım, çok acil yardım lütfen. Çok kısa zamanım var.