Mc icin fazla bir ingilizce gerekmiyor diyebilirim. Calısırken kuracagın cümleler " I need .... ve thank you " dan ibaret olucaktır. Müsteriden siparis alınan front desk veya drive thru penceresinde olmadıgını farzediyorum. Genelde ellerin calısıyor ve konusup makara yapıcak zaman da fazla bulunamıyor zaten, gece vardıyası farklı tabiki. Et biter I need 4-1, tursu biter I need pickles, tarzı cümleler ve söylenen kisi de anladım mahiyetinde thank you der ve olay biter. Çok basit günlük konusmalarla rahatca calısılabilir Mc de. Ama managerin veya arkadasların bir seyler sorarsa hızlı anlamak ve cevaplayabilmek önemli tabiki. Son olarak bir örnekle bitireyim. Biz calısırken 3ü bayan 4 tane Rus arkadas da vardı aynı restoranda. 3 ünün ingilizcesi iyi olmasına ragmen 4. bayan Rus arkadasın ingilizcesi pek iyi degildi. Basit cümlelerle calısma ortamı oldugu icin genelde sorun olmuyordu ama kızın birkac defa delirdigine de sahit olmadım degil. Kıza yeterli etimiz var pisirme veya zaten xx siparisini hazırladım hazırlama diyoruz anlamıyor yapıyor. İşi biraz bozuyordu acıkcası. Sonralarda ise bizi anlamadıgı icin kötü bir sey söyledik sanıp Rusca küfür etme inatlasma yoluna kadar gitmisti biraz. Diyecegim o ki ingilizce yetersizliginden dolayı kendisini ezik hissedip sinirleniyor veya kötü hissediyordu. Bunun sizde olmayacagını biliyorum. Ama yine de gitmeden önce eger ingilizcesi cok cok kötüyse kız arkadasınla bir tekrar mahiyetinde biraz calısmanızı öneririm. En azından alıstırma gibisinde karsılıklı 2-3 muhabbet etseniz bile cok yararı olur. Hayırlı watlar...
Bookmarks