Siz siz olun, hastalandığınız yada kendinizi kötü hissettiğiniz zaman asla kafanıza göre ilaç kullanmayın. Bu geceyi acilde geçirdikten sonra, aklıma hemen forumdaki"ABD'ye ilaç götürme" gibi konular geldi.

Başıma gelenleri yazayım, biraz ibret alın

Sabah üzerimde biraz kırgınlık vardı ve nezle&grip karışımı birşey oldum sanırım. Kahvaltıdan sonra yeğenimin antibiyotiklerinden birini yuttum. İçtiğim bu ilaç en azından akşama kadar idare etti beni. Akşam yemeğinden sonra yine kafama göre ilaç alma hastalığım tuttu ve bu sefer anneme ait antibiyotiklerden birini yuttum. 400 mg olduğu için çok fazla etkilemeyeceğini düşündüm. Herneyse anneminde baskılarına dayanamayıp acile gitmek üzere yola koyuldum. Gittiğim ilk özel hastanede doktor yoktu. Kaza yerine gittiğini söylemişlerdi. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra Devlet Hastanesi'ne gideyim dedim. Çıktım yola.. Ancak birşeylerin değiştiğini hissediyorum. Yolda herşeyi çift görmeye başladım. Bir anda vücudum kızardı ve her tarafımda "su çiçeği" gibi kabarcıklar oluştu. Nefes te alamıyorum. Ayrıca yüz kaslarımı kontrol edememeye başladım. Bütün bunlar 10 dakika içinde oldu tabiki. Hatırladığım tek şey hastaneye kayıt işlemlerini yaptırdığım ve doktorla aramda geçen muhabbet. Müthiş bir kalabalık vardı birde. Ayakta duracak halimde yok. İçeri girdim ve doktora "Aslında ben buraya başka bir şikayet için gelmiştim ama heryerim kaşınıyor ve kabarcıklar oluştu. Kıpkırmızı bir vucut.. İlaç içtin mi? diye sorunca 400 mg 'lık bir antibiyotik yuttuğumu söyledim. Bundan sonra bayılmışım zaten. Gözümü 3 saat sonra Gözlem Odası'nda açtım. Çok güçlü bir iğneyle beni kendime getirmişler. Eğer 1000'lik içseydim ve biraz geç kalsaydım, büyük ihtimalle aranızda olmayacaktım.

Hayatımda ilk defa başıma böyle birşey geliyor. Gerçi ben 1000'lik antibiyotikleri de çerez gibi atıyordum ağzıma ABD'de ama artık öğrenmiş olduk. Asla ve asla kafamıza göre ilaç kullanmıyoruz..

Not: Eve geldiğimde prospektüsü okudum ve gözüme birşey çarptı.

Aşırı duyarlılık : anafilaktik reaksiyon, şok (anafilaktik; muhtemelen yaşamı tehdit edici).

Mutlaka ve mutlaka prospektüsü okuyun!!