Arkadaşlar şimdi at&t telekom sim kartımız ve dünya telekom hesabımız ile amerikadan türkiye ile sabit telefonlar ile 8.4 cent cep telefonları için dakika başına 18.4 cent ile görüşme konusuna değineceğim.Gelen özel mesajlar sonrasında daha kapsamlı bir konu açma gereği duydum.Bu konuda sadece at&t ve dünya telekomdan bahsedeceğim.

Şimdi büyük ihtimalle wat acentanız size b at&t sim kartından vermiştir.bildiğimiz sim kartı avea turkcell vodafonunki gibi.amerikada kullanılıyor.
Şimdi bu sim kartımızı amerikada ne derece aktif ve kapsama alanında olup olmadığını sorgulamamız gerekiyor.Bunun için http://www.wireless.att.com/coverageviewer/ adresini açıp "Go Phone"sekmesini tıklıyoruz.Burada amerikada ki zip kodumuzu yazıyoruz ve ne kadar kapsama alanında olduğunu görüyoruz.

Yine ABD ye gitmeden bir hafta önce bu sim kartı aktifleştirmemiz gerekiyor.Çünkü ABD ye gittiğimizde aktif durumda olmasını tercih ediyoruz.Bunun için http://www.dunyacard.com/attlist/form/ adresini açıyoruz ve bu sayfadan sim kartımızı aktivite ediyoruz.Sim kart numaramızı dikkatli bir şekilde giriyoruz.Bu noktada at&t sim kartımızın içine yükleyeceğimiz kontör miktarını seçiyoruz.(15,25,50,100 usd). Sim kartın aktivasyonu ve ABD telefon numarası almak için 10 usd kredi kartımızdan çekiliyor.Kredi kartı kullanmamız zorunlu.10 usd den fazla bakiye yüklemenizi tavsiye etmiyorum çünkü türkiye ile görüşürken dünya telekom kredimiz azalacak.bu at&t köntürüyle ilgisi yok.Bunu birazdan açıklayacağım.

http://www.dunyatelekom.com/yenihesap.html web sitesine girerek Dünya telekom hesabı açıyoruz.Hesabımızı webden açıyoruz ve extra bonus kazanıyoruz.10 usd lik hesap için 30 dk , 20 usd ve üzeri için ise 60 dk bonus).
Yada müşteri destek no ile hesabımızı açıyoruz.. tavsiye etmiyorum zahmet etmeyin. 0216 578 78 00
Hesabımızı açtıktan sonra emailimize bir takım mailler gelecek.burada bize bazı pin numarası verilecek.bu numara bizim kontör yüklememiz iiçin gerekli olan numara.

AT&T Go Phone Telefonunuza PIN yukleme talimatlari

Yöntem 1: Yükleme yapmak istediginiz telefonunuzdan *888* + (PIN Numarasi) + # + Gönder yapiniz. Yüklemeniz yapilacak yeni kontor miktariniz txt mesaji olarak telefonunuza gelecektir.

Yöntem 2: AT&T telefonunuzdan 611'i (yada herhangi bir telefondan 1-800-901-9878) arayip talimatlari takip ederek yükleme yapabilirsiniz.
Telefonunuzda *777# bastiginizda. Telefonunuzdaki kontor miktari txt mesaj olarak telefonunuza gelir. Bu islem için bir ücret ödemezisiniz.

Not: Eger mu mesaji Türkiyede aldiysaniz. PIN Numaranızı kayıt edin. ABD'ye ulaştiginizda havaalaninda sim kartinizi telefonunuza takip, yukarida belirtilen yöntem ile yükleme yapabilirsiniz.

Aynı şekilde amerikada kullanacağımız telefon numaramızda mail adresimize gelcek.

Şimdi Sim kartı aktivasyon esnasında Dunya telekom hesabı açarken ne kadar ücret ödenecek.

10 USD sim kart bedeli
15 usd AT&t cart kontör (minumum)
10 usd Dunya telekom kontor(mınumum)

Aktivasyon işlemleri sonrasında 1 hafta içerisinde Dunya telekom müşteri hizmetleri tarafından bize email ile geri dönülecek ve ABD de kullanacağımız telefon numarası daha biz türkiyede iken bize bildirilecek.Böylece daha abd ye gitmeden aileniz arkadaşlarınız abd de iken sahip olacağınız tel no sunu bilecek.

Türkiyede kullandığımız telefonumuzu abd de kullanmak istiyorsak 3 band lı olması gerekıyor.şimdiki telefonların hepsi 3 bandlı sayılır.ABD ye geldiğimizde hemen cep telefonumuza sim kartı takıp türkiye ve abd içi konuşmaya başlayabiliriz.

At&t sim kartımızın kontörü bittiğinde Dunya telekom ATT kontr yukleme servisi ile yükleme yapabiliriz.http://www.dunyacard.com Yuklememız onaylandıktan sonra pin numaramız adresimize gönderilecektir. Email imkanımız yoksa dunya telekom abd müşteri hizmetlerini arayıp at&t sim kartımıza yükleme yapabiliriz. 1-212 999 7900 veya 1-877234 5678.

Dunya telekom kontürümüz bittiği takdirde abd müşteri hizmetlerini 1-212 999 7900 (cepten) veya 1 877 234 5678 (sabitten) arayıp opsiyon 2 yi seciyoruz ve otomatik kontor yuklemesı yapıyoruz.Veya http://www.dunyatelekom.com/hesabim.html adresnden kullanıcı adı ve şifremiz ile dunya telekom hesabımıza yukleme yapıyoruz.
Türkiyeyi ararken öncelikle bize verilen özel erişim numaralarından birini tuşlamamız gerekiyor.daha sonra normal olarak arayacağımız no yu griyoruz.0216 444 0555 gibi.bu şekilde dunya telekom hesabımızdan dakika bazında ücretlendirme yapılıyor ve at&t kontörumuz dusmuyor.
Dunya telekom uzerınden tr yı aradığımızdan emın olmak ıcın kalan dakıkalarımızı duymamız gerekıyor.eger kalan dakıkaları duymuyorsak dunya telekom uzerınden değıl at&t uzerınden konusmus oluruz.

Türkiyedeki ailem ABD yi dunya telekom uzerınden nasıl arar ?

şu DAKİKA UPS KARGO GELD VİZE SONUCUM İNŞ ALMISIMDIR VIZEYI...


0216 578 77 00 numarası uzerınden abd yı sadece 3.9 cent dk ya arayabılıyorsunuz.Fakat turk telekom veya cep telefonu şirketi ayrıca şehirler arası görüşme ücreti alabilir. Bu turkıyeden aılenız sızı ararken geccerlıdır.

Abd içi şebeke ile aynı operator ile yapılan görüşmeler de kontorumuz düşmüyor.Sadece gsm operatorumuz gun basına 1 usd ucret alıyor.arama yapılmadığı gun bakıye dusmez.Sebeke dısı aramalarda ıse gsm operatöru dakıka basına 10 cent alıyor.

MÜşteri destek servisi.
ABD : cepten 1 212 999 7900 ev ve ısyerınden 1 877 234 5678
Turkıye : 0 216 578 7800
Arkadaşlar yazımı bitirdim kargom yanımda duruyor.şimdi izninizle vize sonucumu heyecanla ögreniyim :d
tşk