Arkadaşlar malum gidiş tarihimiz yaklaşıyor yavaş yavaş. Öncelikle yukarıdaki bilgiler için çok tesekkurler..
Bavul hazırlığı ile ilgili yukarıda yazılı bilgilere göre kafama takılan birkaç şey var, gidip gelen arkadaşlara sormak istiyorum. Daha önceki bavul hazırlığı konularında bir çözüm bulamadım.
Maddeler halinde...
1-Giderken yanımda dizüstü bilgisayarımı götürüyorum. Ayrıca uçak altı bagajındada 7-8 tane program ve pc kurulum cd si aldım, ne olur ne olmaz diye.
Bu cd lerin içindekiler korsan yazılım statüsüne girer mi, ayrıca gecenlerde yurt dıısndaki bir arkadasım bilgisayarındaki korsan mp3 leri sil yada gizle dedi..YUH dedim yani...inanmadım boyle bir şeye dahi bakacaklarına..doğru mu yoksa
2-Uçak altı bagajının kontrolü sırasında bir sorun çıkarsa alıp atıyorlar sanırım şüphelendikleri maddeyi...Sorgu sual yok...
3-Amerikaya girerken uçak altı bagajını gümrükte açıp bakıyorlar mı, yada nerde kontrol ediyorlar,, valizi açıpta bu ne bu nediye sordukları bir nokta var diye biliyorum...bu noktada herşeye bakıyorlar mı yoksa şüphelendikleri maddelere mi bakıyorlar..?
4-Uçak altı bagajına aldığım birkaç madde için yorumlarınızı bekliyorum...Bunlar istanbulda yada amerikada sorun çıkarır mı?
- Kişisel ilaçlar, güneş kremive spreyler vb...
- CD kutusu
-Kolonya şişesi( aldım wallaa bir tane)
-Çok amaçlı Çakı ()
-El temizlik Jeli
Uçak altı bagajında , taşınan bu maddelere ilişkin istanbul ve amerika kontrollerden geçerken sorun yaşarmıyım, herhangi bir açıklama vb..isterler mi?
Bu soruları aktarmalar sırasında zaman kaybetmemek adına sordum,, birde amerikan polisiyle papaz olup polemiğe girmeden geçmek adına..
Şimdi bir şişe kolonya alırsın uçak altı bagajına, İstanbul' da geçer ama Amerika' da takılırsa, uğraşmayalım sonra adama kolonyayı anlatmaya...
Bookmarks