İstanbul ile ilgili pek bi bilgim yoktu.kadıköyde arkadaşların yanında kalıyordum ve istinyeye gitmem lazımdı.güzergahları öğrendim.saat 05.20de evden çıkıp yola koyuldum,vize görüşmem 08.30daydı.önce rıhtıma indim aklımca vapurla beşiktaşa geçip ordan gidecektim.en erken vapur 06.45de kalkıyordu ve o saatte binersem yetişmem imkansız olacaktı.b planına geçtim kadıköyden metrobüsle zincirlikuyu'ya geçecektim.metrobüse yürüdüm bindim...zincirlikuyu yerine mecidiyeköyde indim.denilene göre binmem gereken otobüs mecidiyeköyden geçmiyordu zincirlikuyuya gitmek için yola koyuldum.yol iz bilmeden yürüdüm.anca çıka çıka gayrettepeye çıkabildim.zaten 4 gün istanbulun altını üstüne getirmiştim ve yürümekten ayağımın altı yanıyordu.hangi otobüse bineceğimi bilmiyordum.sadece bekliyordum.geç kalmakta istemiyordum tabi.bi yandan sinirlerim bozulmuştu bi yandan da work and travel böyle bişe olsa gerek diyordum.hakikaten WAT anılarım başlamıştı.o anda 59A'yı gördüm.üstünde istinye dereiçi yazıyordu.hemen atladım.konsolosluğa vardığımda saat 07.30du.kontrolden geçip sıraya girdim.

daha sonra 8.30lar içeri alınmaya başladı.gişelerin bulunduğu kısıma geçtim.numaramı kaçırmamak için bi o tarafa bi bu tarafa bakıyordum.kendime güveniyordum ama 1.ci gişe için iyi şeyler söylenmiyordu.4üncü gişede çok tatlı bir bayan vardı.herkese vize veriyordu.hatta birine isim soruşturması gerektiğini söyledi ve daha sonra "hangi ülkeye vize almak istersen iste bu yapılacaktı.üzgünüm.amerikayla ilgili bir durum değil.vizenin reddi anlamına da gelmiyor merak etme" diye telkinde bulunuyordu.

sıra yaklaşmıştı yaklaşık 3-4 dakika 4üncü gişe boş kaldı.benden önceki arkadaşla takip ediyorduk.bir anda benimki yandı.hemen gittim.

V-4üncü gişedeki über-süper tatlı kadın
B-ben

V-ne okuyorsun
B-inşaat müh.
V-kaçıncı sınıfsın
B-birinci sınıf
V-not ortalaman kaç
B-3.04
V-ooo..çok iyi...(gülüşmeler)
B-teşekkürler
V-baban ne iş yapıyor?
B-*** üzerine şirketi var.*** satıyor
V-adanada mı?
B-evet
V-amerikada ne iş yapacaksın?
B-cleveland indians baseball takımının sahasında karşılama elemanı olarak çalışacağım
V-aaa...çok güzel...baseball seviyormusun?(gülüşmeler)
B-hiçbir fikrim yok ama öğrenmek istiyorum.(gülüşmeler devam)
V-(pasaportumla açık yeşil kağıt uzattı)ds 2019 gelince pasaportunla yolla(gibi bişe)

söyledi.

görüşme sırasında hep gülüştük.zaten çok çok iyi bir kadındı.hiçbir sorun olmadan bitti gitti...hiç stresse gerek yokmuş tabi...eğer daha vizeye girmemişler varsa inşallah size de benim görüştüğüm bayan düşer.herkese bol şans.