walla arkadaşlar ben aldım bugün 2 tane, hem kız arkadaşıma hem kendime, isterseniz biraz bilgi vereyim süreç hakkında.
turkishwat da haberi duyar duymaz hemen baktım ve doğru olduğunu gördüm. ancak önüme kredi kartı limit engeli çıktı. hemen bankaya koştum, ve kredi kartıma 1600 tl para yatırdım(HSBC bank, limit 500tl idi) . sonra eve geldim ve bileti alabiliomuyum test ettim, ve sonuçta aldım. açıklama yapmamın sebebi, limitin üstünde para yatırıp alışveriş yapamayacağımı düşündüm, fakat öyle olmadı , yani aldım bileti. daha sonrasında expedia yı aradım, bi problem warmı diye sordum, ordanda bilgileri check ettikten sonra bankaya koştum, acaba fazla para kestilermi diye, ama banka 2kişi için 1002 dolar kesildiğini, eğer dolarda çok çok büyük bir artış olursa, tl bazında %10 kur farkı kesileceğini söylediler, başka biyerde vergi alma gibi bişey söz konusu değil, eğerki biz gitmeden extra bir vergi artışı yada saçma sapan deprem vs vergisi çıkarsa ( yalova depreminde olmuştu) onları ekliyorlar, ki bu çık normal, thy de aynı şeyi yapacaktır sanırım böle bir durumda. lafın kısası güzel bir alışveriş oldu, alaaklara yada düşünenlere yardımcı olduysam ne mutlu bana...
Bookmarks