Sevisin açılımı “Student and Exchange Visitor Information System”. Yani değişim programı öğrencilerinin kayıt altına alınması ve takip edilmesi sistemi. WAT programı da "değişim programı" kapsamında olduğu için WAT öğrencileri için de bir zorunluluktur sevis kaydı. Ancak normalde 100$ olan sevis harçı WAT için 35$ dır.

Sevis kaydı, sizin DS-2019 formunuzda bulunan işe başlama tarihinizden en geç 20 gün sonra yapılmalıdır. Amerikaya giriş yapmadan, sevis kaydı yaptırmayın başınıza iş açabilirsiniz. Hatta ülkeye girişte problem dahi yaşayabilirsiniz. Ve ekliyorum sevis kaydını yapmayı da ihmal etmeyin. Yine bu da başınıza ummadık belalar açar, hatta vizenizin iptaline kadar gider.

Amerikaya vardıktan sonra Sevis kaydınızı www.mysevis.com adresinden yapabilirsiniz. Kayıt için size gerekli olan SOYADINIZ ve DS ID numarası DS-2019 formunuzun sağ üst tarafında bulunur. Ordaki karakterlerin (rakam ve harf) tamamını gerekli kutucuklara yazarak giriş yapar ve kaldığınız yerin adresini, telefonunu, çalıştığınız yerin bilgilerini vs. girersiniz. Bu kadar basit...