Meraba arkadaşlar bugün 13:45 de görüşmem vardı döndüm ve foruma karşı sorumlugumu yerine getiriyorum
Oncelikle gitmeden önce cok stresliydim alttan toplam 8 dersim vardı(2. sınıfım) ingilizcem upper-intermediate seviyede ve sürekli dizi, film izledigim için speakingime güveniyodum..
12 de şirketime gittim biraz oturdum tavsiye aldım stres attım 12:30 gibi şirketten ayrıldım -biraz erken ayrılmışım baya bekledim- Amerikan büyük elçiligine doğru yola koyuldum. etrafında bir tur attım ve kücük bir amerika gibiydi dışarıda bile sarı sarı adamlar ingilizce konuşarak geziyolar.. bu arada ek bilgi ilk gidenler için girişler Ayrancı tarafından yapılıyor yani kızılay yolunun tam arka tarafı..
girişte pasaportlarınızı veriyorsunuz ve beklemeye başlıyosunuz adam listeden kontrol edip tek tek isimleri okuyarak sizi girişte sıraya sokuyor.Bundan sonraki aşamada tek tek beklediginiz yerin hemen önündeki odaya giriyorsunuz x-ray cihazından geciyorsunuz sonra bu odadan çıkıp yine sogukda-dışarıda- kalıyorsunuz bundan sonraki aşamada dışarıda vezne gibi biryere geliyorsunuz orda sizinle ilgili eksik bir bilgi varsa soruyorlar parmak izi vermeden önce okuyacagınız bir kagıt veriyolar ve sıra numarası verip yolluyorlar. Ordan 5 metre ileride asıl vize görüşmelerinin oldugu salona giriyorsunuz ortada 50-60 kişilik oturacak yer var oturdugunuzda tam karşınızda televizyon ve sıra numaralarının gözüktügü ekran oluyor; sağ tarafınızda ups sol tarafınızda vize görüşmelerinin ve parmak izinin verildigi yerler duruyor...

13:30 gibi bende o salona girdim forumdan tanıştıgımız eskişehirli arkadaşla karşılaştık Ankara büyük elçiliginde numaranız 2 kere yanıyor 1. si parmak izi için ikincisi vize görüşmesi icin.
1. gişede ann kim diğer ismiyle çekik göz duruyodu
2. gişede 50-55 yaşlarında beyaz saclı topsakallı hafif kel bir amcamız duruyor
6. gişede ise sarışın hafif toplu bir ablamız var (ben bununla görüşmeye girdim)
bu arada birşey belirtmek istiyorum o salona girene kadar ann kim yani çinli çekik gözlü ve diğer nicknameleriyle anılan ablamızla görüşmekden korkuyordum ama içeri girdikden sonra fikrimi tamamen değiştim diğer yaşlı adamın söyledigi anlaşılmıyodu sorularını fln hiç duyamadım çekik gözlü gayet anlaşılır konuşuyor ama tek kötü yanı acayip sorular sorabiliyor ben ordayken birine mevlanayı sordu ama kesinlikle çekik gözden korkmayın derim yaşlı biraz daha zor gibi gibi...

Geliyorum benim vize macerama
öncelikle numaram 362ydi parmak izi vize görüşmesi derken herkesin işlemi tamamlandı benden önce; bende çinlinin karşısında oturmuş (ulan unuttularmı acaba beni 361 gitti 363 gitti ben kaldım diye düşünürken bir yandanda çinliye düşerim inş diyerekden konuşmaları dinliyordum) bekliyodum o dakikaya kadar parmak izi için çagırılmamıştım neyse ekranda 362 yazdı kalktım gayet sakin parmak izi vermeye yürüdüm yürüdüm yürüdüm 6. gişeye gittim kadından birşey beklemeden parmagımı koydum birincisi tamamdı sonra diğer eli koydum kadın birşeyler dedi anlamadım bidaha aynı elimi koydum dedim heralde olmadı sonra türkçe söyledi onuda anlamadım(sesi az geliyordu ayrıca yabancıydı) o sırada içimden turkishwat forumlarına dogru güdümlü bir küfür geçti hani parmak izini alan türkçe konuşuyordu diye... yine yanlış elimi koyunca kadın göklere dogru bir bakış attı ulan benim burda ne işim var gibi sonra suratına bir refresh çekti gülümsemeye başladı neyse hallettik başparmakları koydum parmak işi bitti tam bitti tamam gidiyorum dedim kadın sorular sormaya başladı
Hangi okulda okuyorsun?
cevap verdim
Bölümün ney?
kamu yönetimi
Bitirdikden sonra ne yapmayı planlıyorsun
inspector olucam dedim department of internal affairsde
OOOOOOOOOO gibi bir tepki verdi yüzü güldü
Ben o sırada vize görüşmesinde oldugumu bilmiyorum hala dönüp gidicem annkim beni çagırıcak diye düşünüyorum soruyu cevapladıkdan sonra döndüm gidicek gibi oldum yerime kadın birşey söyledi algıda seçicilik hemen "VISA" kelimesini aradan kavradım.
sonra jeton düştü dedim interviewdeyim heralde şuan
direk bilincimi kaybettim kadına saçma saçma sorular sormaya başladım
bu interviewmiydi ? evet dedi o sırada bir gülüştük sonra dedim ben diğer yerleri bekliyordum gişe 1-2 yani bukadarmıydı dedim evet dedi beyaz kagıdı verdi sevis ve ds formu işaretli bir şekilde (aslında bu soruyu sormucakdım o an kaybettim kendimi) peki vizeyi alıcammı dedim ? belgeleri getirdigin zaman alıcaksın dedi yine gülüştük sonra kadın bugün herkesi şaşırtıyoruz biraz yoğunuz dedi gülüştük thank you dedim ve çıkdım...
Biraz acayip bir görüşme oldu ama 18 martın en hızlı ve rahat görüşmesi diyebilirim bundan sonraki arkadaşlara şans diliyorum anlatım bozuklugu cart curt varsa özür diliyorum ..