Merhaba arkadaslar...

Ben bir sirketin is listesinde Nantucket Island'ta Housekeeping isi icin saat ucreti 8 dolar olan bir is gordum. Saat ucretinin yani sira program sonunda calisilan her saat icin 4 $ veriliyor. (Eger sezon basaiyla tamamlanirsa sarti ile) Eger 4 $ lik bonus gerceklesirse cok super bir rakam yapiyor.

Bu sekilde is alip da calisma sezonu sonunda gercekten de bonusu alan oldu mu?

Nantucket island icin baya arastirma yaptim, yaz sezonu boyunca cok zengin kisilerin gittigi bir ada. Isler cok yogun geciyor.

Ben Ingilizce ogretmenligi 4. sinif ogrencisiyim. Ingilizceme gayet guveniyorum. Dil yuzunden sorun yasamam ama bonusu vermemek icin sudan sebeplerle isten cikarirlar mi dersiniz?

Gecen yaz Ocean City'de bir restaurantta Busser olarak calistim. Calistigim son hafta restaurantin manageri o hafta calistigim saat toplamini busser olarak calismama ragmen beni dishwasher olarak gosterdi ve yaklasik 40 saat 3.25 yerine 7.50 den hesaplandi. Ustune aldigim bahsislerle yaklasik 700 dolarlik bir check almistim son hafta icin. Benim managerimin oyle bir sey yapmis olmasi herkesin yapacagi anlamina gelmez tabi ama yukarida bahsettigim is icin bonus soz konusu olursa saati 12 dolardan mukemmel bir kazanc olacak..

Ne dersiniz?

Nantucket, is ve bonus hakkindaki goruslerinizi ogrenmek istiyorum.