Selamlar arkadaşlar,

bu hafta vize görüşmesine girdim, merak eden arkadaşlar olur diye deyalarını yazmak istiyorum... (Biraz garip bir durum var o yüzden)

3. kez vize için gelen biri olarak en çok dikkatimi çeken şey bu yıl biraz daha titiz olamaları görevlilerin... daha önce sadece 1 kişiye kırmızı kağıt verildiğini görmüştüm, ama sadece bu sefer 3-4 kişi direkt red aldı... sebep olarakta 1 kişiye "ülkemizde bildiğiniz gibi bir kriz ortamı var ve ülkenize döneceğinize açıkcası pek inanmıyorum" dedi çekik gözlü arkadaş türkçe olarak... Dğer birine ise okulunu bitirdikten sonrası için dediklerinin tatmin edici olmadığını, daha iyi bir planla gelmesi gerektiğini söyledi....

yani demek istediğim biraz seçici davranıyorlar bu yıl...

Benmi mülakata geçelim;

Mülakata kız arkadaşımla gittim cuma günü, ve onun 2. dönem erasmusla polonyada okuyacağı için pazar günü uçağı vardı.. Yani cuma günü girdiğimiz vize görüşmesine aynı gün vizeyi basıp ertesi gün kargodan teslim almamız gerekiyordu

Birçoğunuza imkansız gelecek biliyorum ama bunu başardık... Hatta 8 de girdiğimiz görüşmenin sonucunda saat 4 gibi kız arkadaşım pasaportunu almıştı bile... Bunu şu yüzden söylüyorum, gerçekten birçok şey görüştüğünüz adamın inisiyatifinde ve durumunuz ne kadar zor olursa olsun tatlı dil yılanı deliğinden çıkartıyor

Benim görüşmem biraz daha zor geçti, ortalamam 2,05 ve son sınıfım. o yüzden esmer abla biraz sorun çıkarttı... Bekliyoruz bakalım yarın ya da çarşamba pasaportu gönderirler umarım...