merhabalar arkadaslar birkac saat once girmiş oldugum vize goruşmesini aktarmak istedim.ama oncelikli olarak ilk defa gidenler için biraz ortamı tarif etmem gerektigini dusunuyorum.daha once gidenlerin bu paragrafı atlamasında yarar var..

oncelikle kosolosluktan aramadan gectikten sonra vize gorusmasinin yapılacagı salona gidiliyor.ve herksesin anlattıgı gibi 3 kere cagrılıyorsunuz sonuncusu gorusme olmak uzere.bn daha cok mekandan bahsedim salonu bir banka subaesine benzetebiliriz,gorusme sırasında ayakta duruyorsunuz vize memuru ile aranızda yarısı duvar yarısı cam olmak üzere bir bolme var ve size sorulan soruları mikrofon ve hoparlorler aracılıgıyla duyup yanıtlıyorsunuz.ve gorusme esnasında hem siz hemde sırasını bekleyenler gorusmeyi duyabiliyor yani arkanızda tuyo almak için kulalarını vermiş dinleyen birsuru arkadas oluyor.

benim gorusmem istanbuldaydı.biri cekik gozlu erkek biri de biraz turke benzeyen bir bayan olmak üzere iki memur vardı.bn cekik gozlu olan memurla diyolaga basladım.

M:memur , B: ben

b:merhaba
M:merhaba nasılsın.
B:iyiyim tesekkurler siz nasilsiniz.
M: bu yaz wat la amerkiya gideceksin degilmi
B: evet
M: ne okudugumu sordu.
B: elektornik ogretmenligi okudugumu soyledim.
M: GPA yani ortalamayı sordu bunu GPA nın acılımı yani uzun oarak soyluyorlar(grade point average).
B:2.59 oldugunu soyledim.
M:babamın ne iş yaptıgını sordu
B: emekli oldugunu soyledim
M:emekli olamadan once ne yaptıgını sordu
B:bende ingilzce ilginc bir meslek oldugunu ingilizce karşılıgını bimedimi soyledim
M:turkce soyleyebilirsin dedi
B:bende plastik kalıpcısı oldugunu soyledim tabi bu seferde o anlamamış bir ifadeyle baktı bn ilginc bir meslek oldugunu tekrar soyledim
M:nereye gidecegimi sormuş bn duyamadıgımdan pardon anlayamadım dedim
oda bir daha tekrar etmek yerine turkce nereye gideceksin dedi
B:delaware e gidecegimi soyledim
M:delaware de ne iş yapacagımı sordu
B:doverdowns ta calışacagımı soyledim
m: okulumun kac yıllık oldugunu ve benim kacıncı sınıfta oldugumu sordu
Bkulmun 5 yıllık oldugunu(hazırlık var) ve benim 4. sınıfta oldugumu soyledim.
G:daha sora bana yesil kagıt ve pasapotumu vererek pasaportunu ds2019 la birlikte yolladıgımda karar verecegini soyledi.
B:bende yesil kagıdı alınca peki bunula ne yapacagım diye sordum.
Mda ingilizca olarak sevis ve ds ile birlikte onuda buraya gondereceksin dedi.
B: tesekkur ettim ve kolay gesin diyerek ayrıldım.

ya merak ettigim kısım bn son sınıfım yanımda iş sozleşmeside goturmüştüm ama bırakın sozleşmeyi gelince ne yapacagımı bile sormadı,bu kısma biraz takıldım.acaba 5 yıllık deyince ve bn dorduncü sınıftayım diyince oda 1 senem daha oldugunumu sandı,ama ben kesin herhalde galiba sanırsam son sınıf oldugumu en basta soylemiştim....