Academix Izmir calisani olarak bu yaziyi yazmana cok uzuldum ama sasirmadim birgun bekliyordum Burak . Ayni evi paylastik 3 ay ayni sorunlari yasadik vs. vs. Ne fabrikalar var 7-8 line ile 16 saat iş yapan fakat o fabrikalardan biri Wrangell Seafoods degil . En azindan gormedim 2,5 ay boyunca . 'Nasilsa hizli buyuyen bir fabrika sorun yasamaya mecburdur' bu sozlerinle 2009 'da da sorun yasar 2010 'da yilinda da mecbur cunku . Nasilsa daha buyuyen bir fabrika buyuk degil . 2007 yilinda memnundun ve 2008 'de gittin neden ? Cunku iyiydi cok calisildi . 2008 yilinda kotuydu 2009 'da neden gideyim ? , neden gitsinler ? Niye baskalarida sorun yasasin ki! Duz mantikla bu sekilde hareket edilebilir diye dusunuyorum . Gecen seneki durum fabrikanin 6milyon$ borcundan kaynaklanmaktadir , bizi oyuzden kovmadilar mi ? Elimize bir kagit parcasi sikistirip carsamba ferry var diye isten atmadilar mi ? Sen cok buyuk tepki gostermistin hani . Somonu alan fabrikalar aldi . Isleyenler isledi . Mesela Ketcikan 'deki fabrika ... Simdi telefonla konustum ayni evi paylastigimiz Ufuk 'la butun herkesin son aldigi bordroyu gordum 4500$-5000$ para kazanmis Ketchikan 'de bizim kazandigimiz para ise 1100$ ... (Ilk yilimizda kazandik , sonucta foruma giren kisilerin daha ilk yili bunu baz alabiliriz) Hicbir yazimda da Turgay 'in kazandigi paraya alinti mesaj yapmadim , dogrudur , kazanmistir ... En azindan sirket yetkililerinden degilde bizlerden dinleyin bence kovulan 25 kisiden . Evet yoktum ben 2007 'de fakat break-room 'da asilan saatleri gordum ondan oyle yorum yaptim . Aslinda 6000$ ile 7000$ arasinda fark yok be pek fazla keske 3000$ yapsaydimda ona sevinseydim . Duydugum , soyledigim ve forumda yazdiklarim kisilerin kendileri zaten Burak . 6000$ kazanan kisiler . Ben 6000$ diye biliordum fakat 7000$ 'da varmis . Arada asiri rakam farki yokki zaten Allah 'in askina . Bir fabrika bir yıl kötü diye öbür yıl kötü olacak diye birşey yoktur demissin fakat iyi olacak diye birseyde yok bence . Borclu fabrikaya adam yollamaniz ayip zaten . Fabrikanin 4 yildir borcu var dedi Turgay (yazinalaska) . Neyse ben senin sayende gittim Burak kardesim belkide seni tanimasam baska yere gidecektim ama emin ol ki benim ahimi almadin merak etme . Ama birileri fabrikadaki kovulan 20-25 kisinin ahini aldi ... Kimseyi suclamiyorum sonucta kendi irademle sectim orayi silah dayamadi kimse alnima . Fakat bu kadar kotu sezondan sonra , fabrikanin borcundan sonra Wrangell 'i bu denli iyi olacakmis gibi gostermek benim icimi incitiyor .