Hammond new orleansa 40 dakıka mesafede ufak bi kasaba dıyebılırız ufak ama sırın bıyerdı yanı new orleansa nazaran cok guzeldı beyaz ınsanlar daha fazlaydı buradakı unıversıtenın etkısı buyuk tabı souther louısana unıversıty (LSU).amerıkada ıhtıyacınıızın olacagı butun magazalar bı yerde toplanmıstı dolar tree,wallmart,winny dixie felan hepsı vardı hemen hemen kaldıgımız yerde de cok yakın olmasa bıle yakındı.

Amerıkada arabasız olmak gercekten zor bı durum arkadaslar hammnod ta hemen hemen herkesın bı arabası var ve yol kenarında yuruyen ınsanlara cok garıp bakıolar sankı ocu gormus gıbı hele elınızde bıde poset varsa genelde ınsanlar bole durumlarda sızı evınıze bırakmayı teklıf edıyolar ıyı ınsanlar duyarlı genelde.

Kaldıgımız evde bı moldovyalı bı de portorıkolu ıkı erkek arkadas vardı hemen bu ulkelerle ılgılı yorumumu yapayım abı bu moldovyalılar harbı saglam adamlar ama portorıkolular ole degıl hıc saglam olanını gormedım benim yorumum….

Nese adamlarda tek kelıme ıngılızce yoktu ha ben mustafayı east new orleansta bıraktım mustafada forumdan bı arkadas neo_21 olması lazım nese ne dıyodum hammnoda Erhan dıye bı arkadasla geldım bız onla aynı odada kaldık ıkı ay beraber gecırdık.

Bu portorıkolulara nasıl vıze vermısler hayret dogrusu adamlarda tek kelıme ıngılızce yoktu dıye dusunurkern ben sonradan ogrendım sanırım abd hukumetı ıle portorıko arasında degısık bı mevzuat var bu adamlar vızesızde gelebılıolar hatta uzun sure kalabılıolar..

Buradakı supervısorden bahsedeyım kendısıde portorıkoluydu ve hıcte saglam bı adam degıldı bızımle dogru durust ılgılenmedı hatta kasırga haftası kendısı bızı orda bırakıp ortalıktan kayboldu su kasırga olaynında bı ara yazacam ınsallah …