Kaynak:
http://www.gotousa.com
http://www.mezun.com

Forumların amacı bilgiyi paylaşmaktır diyorum ve gotousa.com sitesinin hazırladığı müthiş Amerika'ya yolculuk için hazırlan kişilere verdiği ücretsiz hizmetden sizlerinde faydalanmasını istiyorum..

Buraya AMERİKA'ya yolculuğunuz sırasında yapmanız ve dikkat etmeniz gerekenleri sırasıyla yazdım.

Güzel WATlamar



Amerika'da Araba Kullanmak İçin Ehliyetinizi Uluslararası Ehliyete Çevirin


Resmi yazılı kurallarda geçmeyen ama Amerika için şart sayılan Sürücü Belgesi’ne sahip olma zorunluluğu vardır. Amerika’nın büyük coğrafi yapısı nedeniyle çocukların okul ve sonrası aktivitelere ulaşımını sağlamak için ailelerin çoğunun Au-Pair’den araba kullanmasını beklemesi bu şartı gerekli kılmıştır. Amerika’da toplu ulaşımın Türkiye’deki gibi yaygın olmadığını düşünürsek, araba kullanıyor olmak sizin de yılınızı verimli geçirmenizi sağlayacaktır.
Amerika'da araba kullanabilmeniz için ehliyetinizi uluslararası ehliyete çevirmeniz yeterli olacaktır. Ama isterseniz burada bulunduğunuz eyalete ait ehliyeti de alabilirsiniz. Bunun için yazılı ve direksyon olmak üzere iki aşamalı bir sınav vermeniz gerekiyor. Buradaki kuralları bilmeniz hata yapma olasılığınızı azaltacağı gibi kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Kuralları öğrenmeniz için bir el kitabı edinip okumanız yeterli olacaktır. Bu el kitabını ailenizden isteyebilirsiniz. Kesinlikle alkollü araba kullanmaktan kaçınmalısınız. Hız sınırlarına da mümkün olduğunca uymalısınız. İlk zamanlar yollar size karışık gelecektir ama zamanla bölgeyi tanıdıkça bu konuda hiçbir probleminiz kalmayacaktır. Acele etmeyin ve kendinize zaman tanıyın. Eğer araba ile ilgili bir problem olursa bunu hemen ailenize bildirin ki zamanında gerekli tedbiri alabilsinler. Benzin konusunu da aile ile konuşup açıklık getirmelisiniz. Kendinize ait bir arabanız olacaksa benzini sizin almanız gerekebilir. Arabayı aile ile ortak kullanıyorsanız benzin masrafını paylaşmanızı isteyebilirler. Ancak bu da aileden aileye değişir. Bazı aileler benzini hiç sorun etmeyebiliyorlar.




W&T'da 30 Gün Kuralı Nedir?



INS (Immigration and Naturalization Service) Work and Travel programına katılan öğrencilere, program süresi sona erdikten sonra, Amerika'da 30 gün süreyle gezi amaçlı kalma hakkı sunar.



30 Gün Kuralı çalışma izninin bitiş tarihi ile başlar. Programa katılan öğrenciler 30 günlük süre içinde Amerika dışında bir ülkeye gitmesi durumunda, Amerika'ya tekrar giriş yapamayabilirler. Bu süreyi Amerika içi gezilerle geçirmeniz tavsiye edilmektedir. Kanada ya da Meksika gibi ülkelere yapılan gezilerde de bu ülkelerden direkt olarak kendi ülkelerine dönmeleri gerekmektedir. Bu süreyi aşan ve gerekli izne sahip olmadan Amerika'da kalan kişiler tutuklanarak sınırdışı edilecek ve bu kişiler hakkında hukuki işlem başlatılacaktır.

Yine ek olarak vize kurallarının ihlali ileride herhangi bir Amerikan vizesi almanızı tehlikeye sokabilmektedir.
W&T'ın Çalışma Koşulları Nedir?
Arkadaşlarımla aynı yerde çalışabilir miyim?
Aynı işyerinde çalışma ve aynı yerde konaklama çoğu zaman mümkün olabilmektedir.


ABD’de nerede çalışacağımı seçebilir miyim?


Danışmanlık Firması, sizin istekleriniz doğrultusunda işe yerleştirme yapmak için çalışacaktır ancak garanti veremez.


Program süresince birden fazla işte çalışabilir miyim?


Program süresince birden fazla işte çalışabilirsiniz. Bu konuda yasal bir serbestliğe sahipsiniz. Mevcut çalışma izniniz ikinci bir iş için de geçerli olacaktır. Önemli olan asıl işinizi ihmal etmemenizdir. İkinci bir işte çalışarak kazancınızı artırabilir ve programın maliyetini en aza indirebilirsiniz.



Work and Travel programında çalışamayacağım iş alanları nelerdir?


Work and Travel programına katılan öğrenciler, çocuk bakıcılığı, kamp danışmanlığı, tıpla ilgili branşlar ve hasta bakımı, uçuş eğitimi ve yolcu gemisi gibi alanlarda çalışamazlar.



W&T İle Amerika'ya Gitmeden Önce Bilmeniz Gereken 5 Madde!

1) Amerika’ya giderken en az ne kadar harçlık almalısınız?
Amerika’ya giderken biletinizi aldıktan sonra yanınızda en az $600-$900 olmalıdır. Çünkü maaşınızı Amerika’da çalışmaya başladıktan birkaç hafta sonra alacaksınız. Amerika’ya ilk gidişinizde yapacağınız yol, yaşam masrafları ve bir kaç haftalık konaklama ücretini ancak bu yanınıza alacağınız parayla karşılamanız gerektiğini unutmayınız.

2) ABD’ye gelirken yanımda ilaç getirebilir misiniz?
Uyuşturucu madde içermediği sürece yanınızda ilaç getirebilirsiniz. Ancak kullandığınız ilaçların reçetelerini de mutlaka yanınızda bulundurun. Çünkü ABD’de reçete olmadan ilaç satın almanız mümkün değildir.

3) Amerika’ya ilk gidişte havaalanında karşılanacak mısınız?
Hayır. İşyerinize kendi imkanlarınızla gideceksiniz. Fakat Türkiye’den ayrılmadan önce Danışmanlık Firması iş yerinize nasıl ulaşacağınızla ilgili rehberlik yapacaktır.

4) Ekonomik uçak biletini nasıl temin edebilirsiniz?
Gidiş tarihiniz dikkate alınarak Danışmanlık Firması tarafından sizin adınıza en ekonomik uçak bileti araştırmaları yapılmaktadır.

5) Uçak bileti ne kadar tutar?
Gidiş-dönüş uçak bileti, gideceğiniz yere ve havayolu şirketine bağlı olarak ortalama 650–900€ arasında değişmektedir.



ABD Başkonsolosluğu Adres ve Telefon Bilgileri İşinize Yarayacak!

Ankara Büyükelçiliği
Adres: Atatürk Bulvarı, No. 110, Kavaklıdere, Ankara, 06540
Telefon: (312) 455 55 55
(Pazartesi ile Perşembe günleri 10:30 ile 12:00 saatleri arasında) Vize bilgi: (212) 340-44 44
Faks: (312) 467 00 19
http://turkey.usembassy.gov
Vize başvurusunda bulunacak olanlar, 9 Nisan 2003 tarihinden itibaren, herhangi bir Türkiye İş Bankası şubesinden 16 USD karşılığında bir PİN numarası satın alacaklardır. Vize müracaatçıları, bu PİN numarasını kullanarak tek yetkili kaynak olan (212) 340-4444 numaralı telefondan Vize Bilgi Servisi'ni arayabileceklerdir. Türkiye İş Bankası'ndan satın alınan bu PİN numarası, ertesi gün itibariyla 0212-340-4444 numaralı telefondan, göçmen ve göçmen olmayan vizelerle ilgili bilgi alabilmeniz için kullanıma açılacaktır. Göçmen ve göçmen olmayan vizeler hakkında bilgi almak için hafta içi saat 08:00 - 18:00 arası (212) 340-4444 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Acil nedenlerden dolayı randevu almak istiyorsanız, durumunuzun aciliyetini gösteren diğer dökumanlarla birlikte (312) 466-1586 numaraya faks çekebilirsiniz. Eger bu isteğiniz kabul edilirse, konsolosluk tarafindan size 24 saat içinde geri dönülecektir. Eğer 24 saat içinde cevap alamazsanız lütfen yukarıda verilen bilgileri takip ederek Vize Bilgi ve Randevu Servisini arayarak randevu alınız.
İstanbul Konsolosluğu
Adres: İstinye Mahallesi, Kaplıcalar Mevkii No.2 İstinye 34460 - İstanbul /

TÜRKİYE
Telefon: (212) 335 90 00
Vize bilgi: (212) 340-4444
http://istanbul.usconsulate.gov
İstanbul ABD Başkonsolosluğu 3 Nisan 2003 tarihinden itibaren vize randevu taleplerini direkt olarak kabul etmemektedir. Vize başvurusunda bulunacak olanlar, 9 Nisan 2003 tarihinden itibaren, herhangi bir Türkiye İş Bankası şubesinden 16 USD karşılığında bir PİN numarası satın alacaklardır. Vize müracaatçıları, bu PİN numarasını kullanarak tek yetkili kaynak olan (212) 340-4444 numaralı telefondan Vize Bilgi Servisi'ni arayabileceklerdir. Türkiye İş Bankası'ndan satın alınan bu PİN numarası, ertesi gün itibariyla 0212-340-4444 numaralı telefondan, göçmen ve göçmen olmayan vizelerle ilgili bilgi alabilmeniz için kullanıma açılacaktır. Göçmen ve göçmen olmayan vizeler hakkında bilgi almak için haftaiçi saat 08:00 - 18:00 arası (212) 340-4444 numaralı telefonu arayabilirsiniz.