Arkadaşlar youtube.com 'u sorunsuz bir şekilde açmanız için programa gerek duymadan bilgisayarınızın bir dosyasında yapacağımız değişiklik ile işlemi tamamlayacağız.

http://www.turkishwat.net/lab/hosts linkini sağ tıklayıp masaüstünüze farklı kaydediyorsunuz.

Önemli Not: "hosts" dosyasını kesinlikle text (.txt) olarak kaydetmiyorsunuz. Kaydederken kayıt biçimi olarak Tüm Dosyalar'ı (All Files) seçerseniz uzantısız yüklemiş olursunuz. Amacımızda uzantısız olarak bu dosyayı yüklemektir.

Şimdi sırasıyla:

-Bilgisayarım
-C diski
-Windows
-System32
-Drivers
-etc

veya kısaca; Başlat/çalıştır'a c:\\windows\system32\drivers\etc yazıp enterlayın.

veya

file:///c:\windows\system32\drivers\etc

Bu etc klasörü içindeki hosts dosyasını demin çekmiş olduğunuz hosts dosyası ile değiştiriyorsunuz. Eğer /etc klasörü içinde hosts dosyasını göremiyorsanız muhtemelen gizli dosyadır. Mühim değil, Masa Üstüne kaydettiğiniz hosts dosyasını kopyalayıp /etc içine atıyorsunuz, karşınıza böyle bir dosya zaten var eskisiyle değiştirilsin mi gibisinden uyarı gelecektir. Siz burayı Evet deyip geçeceksiniz.

Bu işlemin mantığı youtube.com 'a ait 2200 küsür ip adresini bilgisayarınıza kaydederek siz adres satırına youtube.com yazdığınızda yasak olmayan bu ip adreslerinden birini bulması ve sizi youtube.com a eriştirmesidir.