Alıntı necro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Acikcasi bu durum tamamen giden kisinin ne amacla ya da nasil bir beklentiyle gittigine bagli...

Yani, sirkete 1300 dolar verdim, onlar herseyi ayarlar nasilolsa, bende 3 ay sonra 10.000$ la donerim gibi bir mantik yok.

bu yil herkesin dustugu hata, herkesin surekli sirketlerden yakinmasina ragmen, is fuarlarinda ya da online bulunan islerde sadece saatlik ucret ya da sehir isminin guzelligine bakilip gidilmesi... yani dunya bu kadar tozpembe degilki kontratta yazan hersey dogru olsun.

madem uc ayin orada gececek, madem bu kadar caba gostermissin oraya gitmek icin, gitmeden once en ince ayrintisina kadar emin ol dimi.

aramizda yok ki kimse, gitmeden once en ince detaya kadar gidecegi sirketi mail ya da telefonla rahatsiz edip kafasinda ne kadar soru isareti varsa temizlesin...

`amanin amerikaya gidiyom heyooo` diye baliklama atlanirsa, olacagi budur... ben hayatimda bu yilki work and travel kadar fiyasko birsey gormedim. neredeyse gidenlerin tamami dertli, tamami biseylerden rahatsiz...

bir yildir bangir bangir bagirmiyormuyuz/ya da bagirmiyorlarmi sirketlere guvenmeyin her soylediklerine kanmayin diye.

Bende isterdim ulkemdeki danismanlik sirketlerinin kazanacaklari paradan cok musterilerinin memnuniyetlerini on planda tutmasini, ama ne yazikki sadece bir ton para bayilmak degil, ustune bir de butun detaylari kendimiz takip etmek zorundayiz, ki sonradan bu kotu duruma dusmeyelim...

Bu kadar detaya su yuzden girdim, wat programi `3 ayin sonunda o parayi istersen veeeerrr istersen vermeeee. Elime de bi laptop bi foto mak tutustur beni gerisin geriye postala.` seklinde dusunulen bir program olmamali, ki sahsi gorusume gore de hicbir zaman olmadi...
Arkadasim bu konuda cok sey bildiginden hakkaten suphem yok ama su anda sen bunu yanlis kisiye anlatiyosun.
Ben genel olarak wat olayinin (sirketler ve bizi sezonluk irgat gibi goren amerika acisindan) mantigini ve sonucta muhtemelen neler geleceini soyledim. Ben burdan ayarladigim ise bile gitmemis birisiyim bilmem anlatabildim mi?
Ama soylediklerimin kelime kelime hepsinin arkasindayim. Ister 10bin kazan ister 2bin. Bu oyunda cok hile ve cok blof var. Onun icin cektigin zahmete muhtemelen degmiyor (ki bu konuda istisna oldugumu dusundugum halde).Insallah bunu da anlatabilmisimdir.