sevgili forum arkadaslarımm.
basımdan gecenleri uzun uzun yazmak isterdimm.bir yılan hikayesi oldu desem yeridir.amerikaya tek basıma geldim.gelirken yanıma fazla para almadım cünkü hem maddi yönden sıkıntıdaydım hemde benim sirket gerekli olmayacagını söledi.jfk havalanına indim tek basıma.30 dakika afalladım kekeme oldum yaw.beni karsılayacaklarını biliyordum ama bekleyen filan yoktu.telefon kullanmayı bilmiyorum cartlı sistemde.bir rus kız bana kendi parasını kullanarak telefon etmeme yardımcı oldu.konustugum burada uzaktan bır akrabam.ona elimdeki adresi sordum keske sormaz olaydım.cok karısık dedi sunu sunu yap öle git dedi.onun yolundan gitsem 1 günde giderdim galiba
elimdeki listeden yola cıkmaya başladım.new yorka gittim.bir istasyondan atlantic city geldim.oradan binip cape may e geldim.yaklasık 50 dolarım gitti.kaldı cepte 300 dolar.eve geldim 100 dolar eve verdım adam vermeyınce polisi ararayacam dedi.heyy allahım nedır bu basımın agrısı diye diye kaldım.
iş yok zaten evini kraladıgımız adam bizim buradakı sponsor firma.prof.mus.
1 hafta iş aradım bulamadım.şirketi aradım bu sekilde olanları anlattım.onlarda sastı kaldı.suan burada 20 türk var kiminin işi var kendisi bulmus kimininde yok halen arıyor benım gibi dedim..inaninki onlarda bizim gibi kandırılmıs.işe yeni başladılar bu sene reklamları cok iyi olcaktı.
dıs ilişkiler bölüm baskanı var arkasında.zaten ben ona güvenerek girdim bu sirkete.neyse ona anlattım durumu..ya nasıl etkiledi onu anlattıklarım.hemen bugunden itibaren sana elimden ne geliyorsa yapacam dedi.buyuk bir otele mail atmıs hemen cagırdılar beni ama sosyal güvenlik numaramın olmamasından dolayı cıkmasını bekleyecegımı sölediler.neyse bu arada parsıpanny de bir türk bizi cagırdı.petrol işi.şirket ayarlamıs bıze.
oraya gittik kalan paramızla iş elbisesi aldık bi gece konaklama yaptık new yorkta.adam 2600 dolar verecem size aylık dedi.allah dedimm))
fakatt işle evin yani adamın bize verdıgı evin arası baya uzak oldugundan 2 gün calıstıktan sonra bize bu işi ögrendiniz ama kalacak yeriniz yok elimden bişiy gelmiyor buradan otobüste gecmiyor arabayla 30 dak sürüyor bisikletle ile de gelemezsiniz siz iyisi geldiginiz yere gidin dedi.(
cepte 20 dolar kaldı buraya indigimde cape may yani.
neyse sivri sinekle gözümden ısırmıs gece yatarken sabah kalktım balon olmus gözüm o halde iş aramaya gittim.
cok lüks giyinmiş bir kız gördüm onu takip ettim.iş elbisesine bayılmıstım
benim takip ettigimi anlayınca bana:
neden beni takip ediyorsun der gibi bişiyler dedi.
bende işe ihtiyacım var hiç param yok dedim.
benimle gel dedi ve lüks bir restoranta gittik.maneger geldiginde zaten herseyi kafamda kurmustum.
paramın olmadıgını okulumun bittigini ögrenci belgemin ingilizcesini ve pasaportumu gösterdim.
yarın gel başla dedi.
tiplerim cok iyi.40-50 dolar arasında belli olmuyor.saatlik 6 dolardan calısıyorum gündüz 4 te başlıyor işim gece 11 gibi bitiyor işim.
sabahta kendime baska bir iş buldum orada da calısıyorum.suan durumum cok iyi allah herkesten razı olsun düşünen arkadaslara bu haberimi vermek istedim.sabah ki işim bana bisiklet hediye etti hemde 10 numara hiç paraya gerek yok dedi)
sirketin hiçbir sucu yok ınanın ki.buradaki adam sahteker.hemde elimizde sözlesme var adamın imzası var bana 8 dolarlık bir sözlesme göndermiş ama iş veremem diyor durmadan.
olay bundan ibaret bu benım için buyuk bir tecrube oldu.yemegımı yedim bırazdan ıse gidecem.bana dua eden herkese canı gönülden tesekkür ederim.
melih msj attıgımda düşünmeden hemen bana msj yazmam benı onure ettı saol kardesim.
hoşçakalın buraya yazacam yine..