ben başvurmuştum vizemide aldım hiç bir sorun olmuyor yani. zaten green kart çekilişi dediğiniz dv lottery diye geçiyor adı gibi şans işi %1-2 falan bir ihtimalle çıkıyor eğer çekilşi kazanırsanız bundan sonrada mülakat,abd den sponsor bulma,sağlık testleri vs. bir sürü iş var fazla umutlanmayın yani.

eğer çekilişi kazandıysanız artık göçmen vizesine başvurmuş sayılıyorsunuz bundan sonra green kart alamazda normal vizeye başvurursanız sorun çıkabilir zaten formlarda soruyor daha önce göçme vizesine başvurdunuzmu diye. yok çekilişi falan kazanıp mülakata falan gitmemişseniz kimse takmıyor formlardada göçmen vizesine başvurdunuzmu yerine hayır diyorsunuz.

bu sene olan dv2009 du 2008 olan geçen seneydi.bunun daha mülakatı vs. si olduğu için ancak bir sonraki yıl alabiliyorsunuz ondan ismide bir sonraki sene oluyor bu sene başvuracaklar dv2010 için başvurucaklar mesela çekilişte ocakta yapılıyodu sanırım nisan mayıy gibi kazananlara zarflar geliyor. tabii bu çekilişlerin bir daha yapılmayacağını söyleyenlerde var dv2009 son olabilirmiş.