'' Work and travel'e kayıt olurken doldurduğunuz application form'a yazdığınız ABD'ye giriş tarihiniz çok önemlidir.Buraya yazdığınız tarihte Amerika'ya giriş yapmazsanız.Sevis'i aktive edemezsiniz.SEVİS'i aktive edemezsenizde programdan atışırsınız,ya da yeni tarihli DS2019 formu bastırmak zorunda kalirsınız ki bu da yeni bir masraf demektir.Bu bakımdan gideceğiniz tarihi lütfen belirleyin ve kendinize bir takvim oluşturun!''

Şimdi arkadaşlar böyle bir not okudum.

Durumumu anlatayim.Benim işim en geç ayın mayısın 27 sinde başlıyordu ve bende application formunda amerikaya varış tarihini 25 mayıs yazmıştım.Zaten okulumda 20 maysta bitiyordu.Fakat ds gelmesi,güvenlik soruşturması,pasaportun gidip gelmesi derken... Pasaportum 28 mayısta yani bugün elime geçti şimdi bende 30 mayısda uçacağım amerikaya.Anlayacağınız iş başlama tarihine geç kaldım ve amerikaya 6 gün geç gideceğim.işveren geç gelmemi okeyledi bugün sorun yok.Fakat yukardaki notu okudum application formundaki tarihte gelmeseniz,sevisiniz aktif olmaz ve programdan atılırsınız diyor.Bu konu kafama takıldı arkadaşlar,yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü,yarın uçuşum var ve bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum.Baya uzun oldu kusura bakmayın.