Wal-Mart/K-Mart: Yiyecekten giyeceğe, elektronikten ev eşyasına kadar her şeyi burada bulabilirsiniz. Gitmeden once bulunduğunuz eyaletteki en yakın şubesinin adresini öğrenin. (Örneğin 10 dolara çok konforlu şişme bir yatak ve 50 dolara bir bisiklet alabilirsiniz.)

*Bazı eyaletlerde bizimkine benzer semt pazarları kurulmaktadır. Buralarda hormonsuz sebze ve meyveleri ucuza alabilirsiniz.

Şehir içi ulaşım: Amerika’ya gitmeden once gideceğiniz eyalet yada county’nin internet sitesinden otobüs/metro gibi ulaşım araçlarının ücret tarifelerini ve iş-konaklama arası kullanacağınız ulaşım aracının saatlerine kadar herşeyi öğrenin.

*Bazı eyaletlerde bus pass’ler mevcuttur. 1 kez ödeyeceğiniz bedel sayesinde metro ve/veya otobüslere ücretsiz ve sınırsız binebilirsiniz. Bazı eyaletlerde ise transfer ticket dedikleri biletler vardır. Bir kez otobüse bindiğinizde size ya ücretsiz verilir yada extra 25 veya 50 cent karşılığında alabileceğiniz bu transfer ticket sayesinde üzerinde belirtilen saatler içerisinde 2. hatta 3. kez otobüse ücretsiz transfer yapabilirsiniz.Bazı eyaletlerde akbil tarzında doldurulabilen kartlar mevcuttur. Bu kartlar sayesinde de transfer yaptığınızda 2. araç daha ucuza gelebilir. Bazı eyaletler ise günlük, haftalık yada aylık biletler sağlar. Bu biletler de genelde normalden daha ucuza gelmektedir. Bunlardan hangisinin size uygun olduğunu bulup, yerel ulaşım maaliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

City guides/maps-attractions: Gideceğiniz şehrin haritasını önceden yanınızda bulundurmak büyük bir avantaj olacaktır. Ayrıca bulunduğunuz eyaletteki görülmesi gereken yerleri gitmeden tayin etmeniz size vakit kazandırır. Aslında Amerika’da kaybolmak oldukça zor bir iştir ancak yinede yanınızda bir harita bulundurmak her zaman iyi olacaktır.

*Bazı eyaletlerde caddeler A-B-C, bazılarında 1-2-3, bazılarında doğu-batı-kuzey-güney gibi sıralanır. Çoğu eyalettede metro yada otobüs duraklarında ulaşım ağını gösteren haritalar mevcuttur. Gittiğinizde de mutlaka bu haritalardan ve bus schedule’lardan edinin. Otobüs/metro seferlerinin düzensiz olabileceği tarihlerde genelde bu rehberlerde belirtilir.

Greyhound: Amerika’daki en yaygın şehirlerarası otobüs şirketidir. Fiyatları hava ulaşımına kıyasla oldukça ucuzdur fakat molalar sayesinde gideceğiniz noktaya daha uzun sürede seyahat edersiniz.İnternet sitesinden fiyatlar, saatler ve duraklar hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

*Greyhound’un yanısıra bir Chinatown’u bulunan eyaletlerde chinatown’da otobüs seferleri yapan firmalar olup olmadığını öğrenin. Chinatown’daki seferleri genelde çinli firmalar düzenler, otobüste çok sayıda çinli olabilir ancak bilet fiyatları oldukça ucuz olacaktır.

Amtrak: Tren işletmeciliği. Bazen otobüsten daha pahalı gelebilmekle birlikte, uzun yolculuklarda yataklı kompartımanlarda seyahat daha konforlu olabilir.

Internet: Amerika’dayken internete sürekli ihtiyacınız olacak. Gider gitmez 10 gün içinde SEVIS kaydınızı yapmanız ve bizimle haberleşmeniz gerekecek. Bunun için şehirdeki kütüphanenin yada en yakin üniversite kütüphanesinin yerini önceden öğrenmeniz iyi olabilir. Genellikle şehir kütüphanelerinde minimum 10-15 dakika ücretsiz internet bağlantısını kullanmanıza izin verilir. Bazen bu sure 1 saate kadar da çıkabilir. İnterneti kullanmak için üye olmanız gerekebilir. Üyelik genellikle ücretsizdir. Üyelik kartınızla internetten başka, kütüphaneden okumak için kitapta ödünç alabilirsiniz. Üniversite kütüphaneleri genellikle tüm öğrencilere açık ve ücretsizdir.

Closest SSA office: Gitmeden once en yakın sosyal güvenlik ofisinin adresini bilmek gider gitmez SEVISe kayıt olduktan sonra SSN için başvurma sürecinizi hızlandırır. Vakit kaybetmeden başvurunuzu yaparsanız kartınızın size ulaşma süreside kısalacaktır. https://secure.ssa.gov/apps6z/FOLO/fo001.jsp bu adrese işvereninizin sözleşmede belirttiği zip kodunu yazarak size en yakın ofisin adresini öğrenebilirsiniz.

http://www.suntrek.com/ : Çalışma sürenizi tamamladıktan sonra eğer kendi başınıza değilde bir grup eşliğinde planlanmış bir tura katılmak isterseniz bu adresten rezervasyon yaptırabilirsiniz.Ancak bunu yapmakta geç kalmayın, çünkü yer bulmakta zorlanabilirsiniz.

CVS: Amerika’daki eczane dedikleri pharmacy’lerde reçeteli ve reçetesiz ilaçtan kozmetiğe, temel gıdalardan sigaraya, hatta basit elektronik aletlere kadar herşeyi bulabirsiniz. Bu eczanelerden en yaygını CVStir.

Membership cards for shopping: Her markette, eczanede ve şubeleri bulunan hemen hemen tüm alışveriş mekanlarının kendine özgü indirim/üyelik kartları vardır. Bu kartlardan hemen kendinize bir adet edinerek, her yaptığınız alışverişte (genellikle) %10 civarında indirim alırsınız. Kasaya geldiğinizde ilk yapacağınız şey bu kartı görevliye vermek olmalıdır. Zaten çoğunlukla kasaya ilk geldiğinizde kartınızın olup olmadığını veya isteyip istemediğinizi sorarlar.

Bank of America—opening a bank account (checking and saving accounts): Amerika’da bankacılık milli değildir. Yani bir eyelet yada bölgede olan banka (büyük bile olsa) başka bir eyalette şubesi hatta bankamatiği dahi olamayabilir. Başka bir eyalete gittiğinizde farklı bir bankamatikten para çekerken genellikle her defasında sizden $2 bir işlem ücreti alırlar. Bunu sürekli yaşamamak için daha yaygın olan bankalarda hesap açtırın. Amerika’da en yaygın banka Bank of Amerika’dır. Bank of Amerika’yı bile batı yakasındaki bazı eyaletlerde bulmak zor olabilir.

Pay checks: Amerika’da maaşlarınız size genellikle çek olarak ödenir ve siz sonra bankaya gidip bu çekleri bozdurursunuz. Eğer bu bankada hesabınız yoksa ve çek bu bankaya ait değilse genelde sizden işlem ücreti alırlar. Ancak hesabınız olan banka genelde çeki masraf almadan bozabilir yada direct hesabınıza parayı yatırmak şartıyla çeki masrafsız bozabilir. Yada hesap açtırmadan once işvereninize direct deposit yapıp yapmadıklarını sorun. Bunun anlamı maaşınızın direct olarak hesabınıza yatması demektir. Siz sadece maaş gününde pay slip denen üzerinde maaşınızın miktarını gösteren bir fiş alırsınız, maaşınız kolayca hesabınıza yatmış olur, sizde uğraşmak zorunda kalmassınız.

Amerika’da banka hesabı açarken size iki turlu hesap önerirler. Checking hesabını mutlaka açtırıp debit kartınızı adresinize yollatın yada şubeden alın. Saving denilen diğer hesap ise, paranızı biriktirmek içindir. Yani eğer saving hesabınızdan para çeker yada checking hesabınıza aktarırsanız genellikle ceza gibi masraf alırlar, çünkü adı üzerinde hesap birikimleriniz içindir. Bankaya her para yatırdığınızda, para çektiğinizde bunları bir yere yazın. Hesabınızda ne kadar para olduğunu bilin. Bankamatik fişlerinizi saklayın. Debit kartınızla alışveriş yaparken dikkat edin çünkü kartınızla limitinizi aşan alışverişler yapabilirsiniz.Yani size asla yetersiz bakiye demeyecektir. Bunun sebebi de bankanızın sizi her 1$ için 10$ ila 30$ arasında masraf çıkaracağıdır.Bunun geri iadesi yada dönüşü genelde olmadığından asla limitinizi aşmayın.

Elektronik Eşya: Eğer elektronik eşya alma gibi bir niyetiniz varsa, bunu şirketlerin internet sitesine girerek kredi kartınızla yapabilirsiniz. İnternet üzerinden alışveriş yapmak Amerika’da çok yaygın olduğu gibi, güvensiz değildir. Ancak, yaptığınız alışverişleri Amerika’dan aldığınız bir kredi kartıyla yapmanız (eğer internet sitesi tarafından kandırılsanız) avantajlı olmanızı sağlar çünkü bankalar böyle durumlarda haklarınızı korur. Debit kartlarla da alışveriş yapmanız mümkündür ancak unutmayın bankanız bir sorun halinde yanınızda olmayabilir.

*Bazen internet sitelerinden belli markanın belli modelleri için indirim kuponları bulabilirsiniz.Bu kuponlar bazı internet sitelerinden alışveriş yaparken geçerlidir ve size bir kuponunuz olup olmadığını sorar.

*Rebate ürünlerde ise ürün fiyatının bir kısmı indirimlidir ancak ödemeyi normal fiyat üzerinden yaparsınız. 1-3 ay içerisinde gerekli formları doldurursanız eğer, rebateli olan kısmı size göndereceklerdir. Böyle bir ürün alacaksanız eğer, paranızı ne kadar zaman içerisinde geri alacağınızı sormanız yararlı olacaktır.

*Çoğu zaman bir ürünü eğer modifiye etmeyeceksiniz, elektronik eşya satan sitelerden almak ta ucuza gelebilir, çünkü bu siteler kampanyalar ve sürümler sayesinde ürünleri oldukça ucuza vermektedir. Bestbuy.com, compusa.com, amazon.com bunlara örnektir.

Kullanılmış eşya: Eğer 2. El eşyaya ihtiyacınız varsa bölgenizdeki yerel gazateleri yada elektrik direklerine-otobüs duraklarına asılan ilanları takip edin. Genellikle Amerikalılar taşınma, ölüm gibi durumlarda eşyaları satılığa çıkarır. Bunları ya kendi evlerinin bahçesinde yada garajlarında yaptıklarından satışın adı genelde yard/garage sale olur. Move sale da denilebilir. Burada yepyeni eşyaları dahi çok ucuza alabilir, pazarlıkta yapabilirsiniz.