Alıntı alig34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Reis aldim bileti o soyledigim siteden,amsterdam aktarmali new yorka 55 dk aktarma suresi yaziyor, birde new york havaalanina indikten sonra tahmini ne kadar zamanda havaalanindan cikariz? Ucak istanbula inisteki gibi havada cok bekler mi? Ya da rotarla falan ugrastirir mi acaba. Cunku oraya inis saatimden 2 saat sonra da asil gidecegim yere ucak var, bu sureler sorun olmaz degil mi?
Alıntı travellover Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benimde aktarma Frankfurttan ve suresi 65 dakika. Biraz acele aldim dusunemedim acikcasi cok kisa bir zaman oldugunu cunku Amerika icin ekstra bir guvenlik kontrolu varmis sanirim. Daha once bu surede yetismis biri varmi bilmiyorum. Neyseki baglantili ucus benimkisi.

iki aktarma suresi de cok kisa degil. Yetisebilirsiniz. Cunku bavul alma ve gumrukten gecme derdiniz olmayacak. Ayrica Avrupada yeniden check in yapmayacaksiniz. Ucus kartlarinizi istanbulda verecekler. Avrupadaki aktarmalarinizda ucaktan inip direk diger ucaga gidecksiniz.

Amerikadaki aktarmalarda ise hem vize kontrolu hem de bavul kontrolunden gececek ve sonra lokal ucus icin yeniden bavul verip check in yapacaksiniz. 2 saat genelde yetiyor ama bazi yogun donemlerde yetisemeyenler de oluyor.

Size tavsiyem , muhtemelen su an koltuk secimi yapabiliyorsunuzdur yapamiyorsaniz da yapildigi ilk gun koltuk secin. Hem Avrupa hem de Amerika aktarmalari icin alableceginiz en on koltugu alin. Bu size ucaktan inislerde 5-10 dakika kazandirir. Ayrica Amerikadaki aktarmada gumruk kontrolunden gececeginiz icin , onunuzde ne kadar az kisi cikarsa o kadar daha kisa beklersiniz sirada. Kisacasi bulabildiginiz en on koltuklari alin , ucak indiginde hizlica toparlanip koridorda bekleyin , ucaktan indiktn sonra onunuzdekileri de gececek sekilde olabildigince hizli hareket edin.