Arkadaslar mrb.Daha önce bununla ilgili konu acmıştım.Amerikada internship yapıp geldim ve şuanda askerim.İşyerimle görüştüm ve tekrar gelmemi istiyorlar.Daha önceki konumda Azuahu ydu sanırım göçmen vizesine başvurmadıkça 2 yıl kuralı seni engellemez demişti.Az önce şirketimle görüştüm,hatta onlar da emin olmak için başka yerleri aradılar ve kesinlikle 2 yıl kuralı engeline takıldıgımı söylediler.yapılacak 2 şey var dediler ya 2 yıl kuralını kaldırmak için gereken işlemleri yapacaksın ya da sınava girip açıköğretimden turizm felan kazanıp öğrenci gözükeceksin dediler.Ve bi de daha önce bulundugun pozisyonun bi üstünde olman gerekiyor dediler traininship için.
Resmi sitede yazan yazı da şu :
Bazı J-1 vizelerinin üzerinde "Two year rule apply" (2 yıl kuralı geçerlidir) ifadesi yeralmaktadır. Bu ifade, ABD'ye J-1 vizesi ile gelmiş kişilerin ABD'de kalış sürelerinin bitiminden sonra anavatanı olan ülkeye (Türkiye) geri dönüp, kendilerine burs veren kurum adına mecburi hizmet yapmaları gerektiğini belirtmektedir. Ayrıca, 2 yıl kuralı, burs almamış, mecburi hizmet zorunluluğu olmayan kişilere de uygulanmaktadır.

Bu kadar zor mu bu ya hiç mi bi yolu yok