Arkadaşlar başımdan geçen bir olayı anlatıcam sizlere. Ama başlamadan önce size Work And Travel a başvurmadan yada gitmeden önce nereye gideceğinizi yada ne yapacağınızı iyi araştırmanızı tavsiye ederim.

Yaklaşık olarak 2 ay önce, ben ve 3 arkadaşım Niagara Şelalesine gitmeye karar verdik. Atladık arabaya Boston dan ilk başta Newyork a geçip 1 arkadaşımızıda tayfaya kattıktan sonra düştük Niagara yollarına. Kısa bir yol değil, ağır ağır giderseniz 7-8 saat sürüyor. Akşama doğru saat 4 te yola çıktık. 4 saat yol aldık ve aşırı kar dan dolayı durmak zorunda kaldık. Hemen gps i açıp otel aradık. Bizi saçma sapan bir town a götürdü.
Kar yağıyor ve hava karanlık. 1 yaşlı çifti görünce hemen Banuya dur dedim. Arabadan indim ve otelin nerede olduğunu detaylı bir şekilde öğrendim. Çok ıssız bir yerde Otel yazısını gördük ve hemen içeriye daldık. Arkadaşım Bill hemen kayıt işlemlerini halleti ve yanımıza geldi. Sonra bize resepsiyondaki adamların İngilizce bilmediklerini ve bizden duyduğu bazı Türkçe kelimeleri onlar aralarında konuşurken duyduğunu söyledi. Hemen tabi bunu duyan ben yerimde dururmuyum fırladım resepsiyona. Amerikalı ayağı çekerek kaç saattir bekliyoruz bir kahve bile ikram etmediniz vb. diye fırça attım. (ARALARINDA BANA KÜFÜR EDİYORLAR BU ARADA) Daha sonra arkadaşıma seslendim '' Banu baksana bi buraya''. Adamlar şok oldu. Daha sonra sohbet muhabbet derken bunların Work And Travel la Amerikaya geldiklerini, Orada tam 7 Türk çalıştıklarını söyleyince zaten beni tuttu bir gülme krizi. Sohbet koyulaşınca tabi, orada ne yaptıklarını v.b. herşeyi öğrendik. Yani diyeceğim o ki araştırmadan sakın Amerikaya gelmeyin.

Zaten günün anlam ve önemini anlatan cümlesinide resepsiyondaki arkadaş söyledi ;
Abi zaten günde 2-3 kişi geliyor onlarda Türk geliyor. Ne anladım ben burda çalışmaktan.