İyi geceler arkadaşlar. Eski bir "wat"çı olarak hala Amerika burnunda tüten birisiyim. Dile kolay, üç yılı geçti En nihayetinde okulu bitirdim ve yurt dışı imkanlarını araştırıyordum. Gönlüm Amerika'ya gitmekten yana olsa da gerek maliyet, gerekse yasal kısıtlamalardan ötürü vazgeçtim. Şu an Avustralya'ya gitmeye karar vermiş vaziyetteyim. Sebebiyse; sundukları fırsatlar. Öğrenci vizesi alındığı vakit bile çalışma izniniz oluyor. Ve duyduğum kadarıyla iş imkanları geniş. İngilizce bilen ve biraz aktif bir kişinin iş bulmaması oldukça nadir görülen bir durum. Ki zaten araştırırsanız işsizlik oranının düşük olduğunu (baktığım kadarıyla göçmen olup da Avustralya'da yaşayan erkeklerin işsizlik oranı 4.6. OECD verisi) görürsünüz. Ben en büyük şehri olmasından ötürü Sydney'e gitmeye karar verdim. İş imkanlarının daha fazla olacağından ötürü. Muhakkak hayat da daha pahalı olacaktır diğer şehirlere oranla.

Peki ne yapacağım gidince? Benim düşüncem sertifika programına yazılmak. 6 aylık programın ücreti 3000$. Yalnız şöyle bir şey var ki; 40 haftalık vize alınırsa şayet, süresi bittiğinde uzatabilmek için Avustralya'dan çıkmana gerek yokmuş. Vize süren dolmadan önce oradayken uzatabiliyormuşsun. O yüzden bir de 16 haftalık dil kursuna yazılmayı düşündüm ki eğitim sürem 40 haftayı bulsun.

Şimdilik şirketle gerekli görüşmeleri yaptım. Pasaporta başvurdum ve onun gelmesini bekliyorum. Önümüzdeki hafta içi okul kayıtları için işlemlere başlayacağız muhtemelen. Bundan sonraki süreçte yeni şeyler öğrendikçe ve yeni işlemler yaptıkça buraya da yazıp, paylaşacağım.