pek cok insan j-1 alinca 2 yil kurali basiliyor vizenize diyor.Bu konuyu biliyor musun ? J-1 den sonra ulkemize donup en az 2 yil kalmalimiyiz? Su ana kadar baslik altinda tartistiklarimiza bakarsak boyle bir durum yok olmali senin dusuncene gore ?

h1b vizesine geciste peki hic duydun mu soyle bir ornek...Turkiyede turizm okumus,internshipde yine otellerde calismis yani demek istedigim alani belli olan bir insanin,h1b icin kendi alaninin disinda bir isveren sayesinde vize aldigini ve calismaya devam ettigini ? Internship sonrasinda ornegin guvenlik olarak is buldum.Az once demistim ya j-1 de iken sertifika,kurs vs katilabiliyormuyuz diye. Diyelimki ben gittim guvenlik elemani olacak sertifikalarim var,sirkette buldum beni istiyor calistirmak icin.Boylece kendi alanimi degistirip h1b vizesi cikartabilirmiyim guvenlik gorevlisi olmak icin ?

Internship esnasinda, j-1 vizesiyle amerikada bulunuyorken, baska bir isveren beni almak isterse o 1 yilin dolmasini beklemeden,beni amerikaya getiren o otel ile anlasmali sozlesmemi bitirip, h1b vizesine gecip yeni isverenim ve isimle devam edebilirmiyim ?