DUYURU | i-94 formu kaldırıldı, yeni sistem detaylarını aşağıda görebilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri’ne herhangi bir amaçla gidecek her yabancı vatandaşın uçakta doldurması gereken i-94 formu artık tarih oluyor.

U.S. Customs and Border Protection (CBP) tarafından yayınlanan bildiride, operasyon ücretlerini düşürme ve verimlilik artırımı gerekçesiyle uçuş esnasında doldurulması ve iniş sonrasında CBP’ye sunulması gereken i-94 formunun yerini, www.cbp.gov/I94 sitesi üzerinden otomatik olarak doldurulacak elektronik form alacak.

Amerika Birleşik Devletlerine giriş yapan yolcular gümrük kontrol noktasına geldiklerinde pasaportlarını ibraz edecekler, görevli pasaportu sistem üzerinden taratıp dijital bir i-94 oluşturacak, bu süreç sonrasında yolcuya herhangi bir form sunulmayacak, pasaporta giriş tarihini gösteren bir CBP kaşesi vurulacak. i-94′e doküman olarak ihtiyaç duyacaklar için (sosyal güvenlik numarası (social security number), ehliyet ya da oturum vs başvurusu yapacak yabancı vatandaşlar) online olarak bunun nasıl temin edilebileceğini gösterecek bilgilendirme dokümanı yine gümrük kontrol noktasında her yolcuya sunulacaktır.

Yolcular ülke çıkışında yine ekstra bir şey yapmak durumunda kalmayacak. i-94 girişi dijital ortamda gerçekleştirilen yolcular için ülkeden ayrılış bilgileri havayolu/denizyolu şirketlerinden otomatik olarak temin edilip sisteme girişi yapılacaktır.

i-94 formuna ihtiyaç duyacak yolcular için ise yine gümrük kontrol noktasında kağıt form doldurma işlemi gerçekleştirilebilecek. Uygulama 30 Nisan 2013 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek.

U.S. Customs and Border Protection, yeni uygulamayla yolcu başına ortalama 20 saniye kadar zaman tasarrufu olacağını öngörmekte.