Selam Arkadaşlar

Bir konu hakkındaki fikrinizi almak için yazıyorum..Daha önce tam 2 yaz work and travel programına katıldım california da bulundum ,ama hep lay loy lom gittim geldim .. bu forumdan haberim var ama gerçekçi olmak gerekirse yeni üye oldum..2 ay öncesine kadar açıp okumuşluğum bile yoktur,2 ayda ise herşeyi ezberledim

forum hakkında çok yaralı olacağını söylemek tabi ki mümkün hatta şiddetle mümkün ama affınıza sığınarak soylemek istiyorum ki bir o kadar da kafamı karıstırdı..

Bu sene okulda son senem mezun olacağım..Bu yaz için planlarımı hazırlarken şunlarla karşılaştım;

"Arial Black"]1-work and travel
2-internship

Şimdi durum şöyle ;

son senem olmasına rağmen work and travel yapabiliyorum (yanlışsam düzeltin lüften ) ben bunu yapmayı düşünüyordum.

Ancak durum söyle gelişti ;

Gecen 2 ay önce iş veren Amerikalı patronlumla konuştum ve yeni bir iş açacağını uzun dönem gelip gelemeyeceğimi sordu..( eğitim : önce işte çalışmayı ve üzerine bir okulda marketing üzerine eğitimi kapsıyor.)

Bende haliyle kem küm ettim.Araştırmalarıma göre internship yapabiliyordum ancak burda da sıkıntılar mevcut ;

1-evraklarımı kendim getirerek (self) internship : bunu yapabileceğim şirket bulamadım herkes bana iş satıyor

aynı zamanda herkes aman haa diyor

kaçak çalışmayacağım olayın içeriği şöyle ki ;

Orada yeni bir işletme açacak sonra aynısı avrupada açacak bana eğitim verecek Amerika da bende Avrupadakilere eğitim vereceğim sistem bu..

Sorularıma gelince;

1-Self internship yapabileceğim şirket var mı görüşebileceğim kimse var mı?internet sitesine göre herkes yapıyor telefon edince "aaa biz gecen sene bıraktık o işi diyorlar " guler misin aglar mısın?

2-Eğer work and travel ile gidebilirsem 3 ay sonunda dönmem gerekecek dolayısla o iş de sıkıntı..işi reddetmiş olacağım

3-internship yapabilirim ancak bu vize sanırım j1 benim okula yazılmam için f1 a cevirmem gerekiyor eğer j1 intern vizesi ile gidersem f1 çevirmem ne kadar mümkün ?

Şimdi benim isteğim 1-2 yıl Amerika da kalmak ve hem bu iş fırsatını değerlendirmek hem eğitimi almak hemde kaçak göçek olmadan hayatımı sürdürebilmek..

ben ne yapmalıyım ?

Değerli düşüncelerinize şimdiden Çok Teşekkürler..