Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hangi tip vize almalıyım :(

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi sana bişey söyleyim hayal dünyasında yaşıyorsun eğer bu düşüncelerle gidersen çok kısa zaman içinde sınır dışı edilirsin. Birincisi work and travel la gittiğinde eger ki işinden ayrılırsan ve patron senin tanıdığın biri değilse ayrıldığını sponsora bildirir bu da vizenin iptali anlamına geliyor. work and travel senin için uygun değil. ikinci olay turist vizesiyle hiçbir eğitim alamaz ve çalışamazsın bunların tamamı illegal olurde yaparsan yakalandığında sınırdışı edilir birdaha vize alamazsın. Öğrenci vizesi sana en uygunu okul seni kabul ettiyse bu şekilde sana i20 belgesini versin sen de f1 vizesini al. kolay gelsin
    work and travel'da kafanıza göre iş değiştirmezesiniz ancak siz de oraya sizi köle olarak gitmiyorsunuz.

J1 vizesinin işverene ve size verdiği bazı haklar vardır, iş değiştirip değiştiremeyeceğiniz bu hakları ihlal edip etmediğinize ve işvereninizle aranızdaki muhabbete bağlıdır.
    Ücretinizde sıkıntı çıkaran, kalacak yer ayarlayacağını sözleşmede yazmış ama ayarlamayan vs. vs. bir işveren olduğunda işinizi rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Nasıl ki siz bir yanlışyaptığınızda işveren sponsoru arayıp ihbar edebiliyorsa siz de işvereni sponsora ve diğer yetkili makamlara ihbar edebilirsiniz.
    Şansınıza böyle bir yer çıkarsa, veya o gideceğiniz yerin böyle yanlışlar yapacağını düşünüyorsanız şansınızı deneyin, ama bulduğunuz yeni işi de onaylatmanız çalışma izninizi ona göre almanız gerekir ki sorun yaşamayın. Bulduğunuz iş kesinlikle onaylanacak diye bir şey yok.

Gittiğiniz işverenle anlaşıp orada çalışıyor görünüp başka yerde çalışabilirsiniz ama sahip olacağınız haklar bir kaçak işçinin sahip olacağı kadar olursa söz hakkınız olmayacaktır. Haklarınız ihlal edildiğinde gidip kimseye şikayet etmek işinize gelmez. Çünkü kağıtlarınızın üzerine olduğu işte yasalsınız.

İşinizi değiştirmek istediğinizde, sponsorunuzun yapması gereken işlemler, size yeni iş bulunması ve yeni çalışma izninizin basılması toplamda 2-3 ay kadar sürer.

Alıntı cikolata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    F1 alabilmem için sanırım buradan gitmeden önce bir okula kayıt yaptırmam gerekiyormuş Benim şu an ne yapacağım da belirsiz o yüzden vizeye karar veremiyorum . B2 daha mantıklı gibi geliyor ama onda dadediğim gibi banka hesabında para gösterme olayı sıkıntı.
    Önceki gittiğim yer aynı işi tekrar work and travel şirketine yollamış muhtemelen beni şirkete yönlendirir. Çalışma saatleri gün ortasında olunca bütün gün ölüyor bu yüzden çalışıp çalışmama konusunda biraz kararsızım . Ulaşım masraflarım karşılanacağı için work and travel ile gitmezsem gecen yıl buraya getirdiğim miktar ile oraya gidebilirim. zaten birikimim oradaki masraflarımı karşılar diye düşünüyorum. Ya da İş bulup J1 vizesi ile gidersem 1 ay falan çalışıp işten çıkmam durumumda orada kalmaya devam etmemde bir sorun olur mu ? bilginiz var mı? Bir de bana ne yapmam gerektiği konusunda fikir verecek olan ?
    Okul olayı biraz çetrefilli, sadece kayıtla da olmuyor, hesapta para vs. Okul istemese de toefl ve gmat alın diyenler var, işi ciddi gösterip vize şansını arttırmak için. Bence sizin için en iyi yol j1 vizesi.
    Konu afcnd tarafından (29-12-2012 Saat 03:39 PM ) değiştirilmiştir.
    Amerika hakkında bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)