Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Farklı bir "Travel"

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart Farklı bir "Travel"

Merhabalar;

Sizlere WAT'a farklı bir açıdan yaklaşım sağlayabilmeniz için kendi seyehatimden kesitler sunmaya çalışacağım.

İlk başta söylemeliyim ki ABD benim için hiç bir zaman hayallerin ülkesi olmadı, seyehat etmeyi seven birisi olarak da rahatça söyleyebilirim ki ilgimi de çekmezdi hiç bir zaman. Kapitalizm ve şehirleşmeye karşı çıkanlardan biri olaraktan önyargılarım da yok değildi açıkçası. Bu fikirlerimle paralel olaraktan farklı bir travel planı yapmaya çalışmıştım gitmeden önce, büyük oranda da gerçekleştirdim diyebilirim bunu.

3 ay Ocean City'de yaşadım, çok eğlendim, çok iyi vakit geçirdim, ABD'de geçen her an çok özeldi benim için. Bu kısmı şimdilik atlıyorum ve size bu üç aydan sonra gerçekleştirdiğim 15 günlük batı seyehatimi anlatmaya çalışacağım. Umarım tadını çıkartırsınız.

Biletimi Los Angeles'a almıştım, Ocean City'nin yakınlarında bulunan bir havaalanından uçağım kalkacak ve aktarmalı uçuş ile birlikte LA'e inecektim. Bir hafta LA, San Diego ve Las Vegas'da takılmayı planladıktan sonra kalan bir haftamı da "Farklı" olarak nitelendirdiğim Arizona ve Utah eyaletlerinde bulunan milli parklarda geçirecektim.

Sabaha karşı Ocean City'den ayrılmak için o köprüden son kez geçerken arkama döndüm ve baktım, üç ay çok çabuk geçmişti, inanamıyordum. Tüm o güzel anları bir kez daha düşündüm, Eddie Vedder - Hard Sun dinlerken iç geçirdim ve arkama dönerek yeni bir maceraya doğru adımlamaya başladım.

Havaalanına gitmek için bu köprüyü geçmiştim ve otobüse binmek için biraz daha yürümem gerekiyordu. Otobüse bindikten sonra şöförle konuştum, bir 3-4 mil yürümem gerekeceğini söyledi. Toplu taşıma yoktu, yol da çok güzel görünüyordu, dağcı çantamı taktım sırtıma ve taksi tutmak yerine havaalanına doğru yürümeye koyuldum.

Yaklaşık 45 dakika bu güzel yolda yürüdükten sonra çok küçük bir havaalanı ile karşılaştım.

Girişte güvenliğin olmamasına çok şaşırmıştım. Elimi kolumu sallayarak girdim içeriye, check-in yaptırdım kontuardan ve uçağa iki dakika yürüme mesafesinden sonra ulaştım. Çok küçük bir aktarma uçağıydı, enteresan bir tecrübe olmuştu benim için.

Bu uçak ile kısa bir yolculuk yapıp yeni bir uçakla aktarma yaptıktan sonra akşam saatlerinde LA'e iniş yaptım. Hollywood'da bir hostelde rezervasyon yaptırmıştım ve metroya binerek yola koyuldum. Aklınızda olsun, benim gibi madeni 1$ ile hiç karşılaşmamış biriyseniz LA metrolarından kağıt para ile elektronik bilet aldığınızda para üstünü madeni 1$'lar ile veriyorlar)

Şehir merkezlerinden pek haz almadığım için direk Hollywood'a doğru yola koyulmuştum ama metrodan gördüğüm bu manzara beni etkilemedi dersem yalan olur:

Akşam saatlerinde Hollywood'a vardıktan sonra rezervasyon yaptırdığım Banana Bungalow Hostel'e gittim zaman kaybetmeden. İki tane var bu hostelden Hollywood'da. Biri daha merkezi bir yerde, diğeri biraz daha uzakta kalıyor ama toplu taşıma ile ulaşım gayet rahat. Ben o diğerinde kaldım. Fiyatı normal hosttellere göre biraz daha pahalı olsa da gerçekten mükemmel bir hosteldi. Odaları, lobisi, ortamı, sosyal aktivitileri, partileri, turları vs. takdire şayan. Odaya çıktığımda iki İngiliz kız vardı, onlarla tanıştık, muhabbet ettik vs. Her yaz LA'e gelip takılıyorlarmış. Daha önce Türkiye'ye falan da gelmişler. Uçuk tiplerdi ama çok iyiydiler gerçekten, iyi eğlenmiştik o gece.

Ertesi gün hostelde kalmayacaktım, bilen bilir Couchsurfing diye bir oluşum var, sağolsun o sitenin bir üyesi beni ağarlayacaktı o gece. Hostelin emanet odasına çantamı bıraktım, akşam gelip geri alacağımı söyledim ve Hollywood ve LA sahil kısmını gezmek için sabah erken saatten yola koyuldum.

Nereden başlamam gerektiğini bilmemekle beraber ilk duran otobüse bindim ve nereye gittiğini öğrenmek için otobüste bulunan broşürlerden aldım bir tane. (Ondan fazla eyalette bulundum, neredeyse bütün toplu taşıma sistemlerinde böyle güzel bir hizmet var) Santa Monica'ya gidiyormuş, LA sahil şeridine. İyiymiş dedim son durakta indim ve Santa Monica'yı gezmeye başladım.

Çok güzeldi gerçekten Santa Monica, sokakları olsun, sahili olsun, değişik bir havası vardı. Santa Monica sahil şeridinde palmiye ağaçları arasında yürümeye başladım. Uzun bir sahil şeridi vardı ve hiç sıkılmadan, tadını çıkara çıkara Venice Beach'e kadar yürüdüm.

Venice Beach gerçekten çok farklı bir yerdi benim için. Sokak müzisyenleri, her yerde görebileceğiniz sanatsal çalışmalar, barlar, kafeler, müzik kültürü, 70s, 80s diye tabir ettiğimiz eski rock guruplarına olan bağlılık, Bob Marley fanatikleri, Marijuana çılgınlığı, Route 66'nin son durağı olması vs. çok ayrı bir havası vardı. Ben açıkçası doğuda böyle şeyleri hiç görmedim desem yeridir. Giyim tarzından, müzik zevkine kadar hayat tarzındaki değişiklikleri rahatlıkla gözlemleyebiliyordum. Günümün büyük bir kısmını orada geçirdim. Çok sevmiştim. Gece orada olamayacaktım maalesef, içimde kalan en büyük uktelerden biridir bu da. Gece eminim ki çok daha güzeldir Venice Beach.

Bir mesajda maksimum 15 fotoğraf yayınlanabiliyormuş, o yüzden hikayeme yeni mesajlar ile devam edeceğim. Konuda bulunan 3. 4. ve 5. mesajdan devam ediyorum hikayeme.
    Konu rerere tarafından (10-12-2012 Saat 05:04 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)