Öncelikle selamlar arkadaşlar. Siteye önceden üye olmuştum ama wat işleri henüz belli olmadığından bu yaz netleşti gitmem ve ilk mesajımı yeni atıyorum. Benim de şu aşamada sorunum ortalama ve ingilizce seviyesi ile alakalı.

İngilizce seviyem pre-intermadiate ama geliştirebileceğimi düşünüyorum yaza kadar. Tabi şunu da biliyorum ki yaz ayına kadar geliştirmemin bir esprisi yok vize görüşmesi mart ayı gibi sanırım o yüzden o zamana kadar belli bir kıvama gelmem gerek.

Diğer sıkıntım not ortalaması. Şu anda genel ortalamam 1.82. Bir dönem önce yaz okulundaki ortalamam ise 3.36ydı. Ortalamamı 1.00'den 1.82'ye çıkarmıştım yaz okulu sayesinde. 2 yıllık bir okuldan fakülteye geçiş yaptım bu sene örgün olarak 3.sınıftayım. Bir yandan da açık öğretim okuyorum onda da son sınıftayım.

Sizce bu şartlar altında (O günkü şartlar elbette farklı olabiliyor görüşmede) nedir vize alma durumum. Bu dönem sonunda maalesef ki ortalamam 1.8 civarı olabilir maksimum. Minimum 1.65 civarı. 100 üzerinden ise 70 civarı. Hem açıköğretim var bi yandan hem de kendi okulum epey zorluyor. Vize görüşmesinde 2 bölüm birden okuduğumu vs söylesem ve geçiş yaparak buraya geldiğimi falan anlatsam vizede şansım olur mu? Önceki okulumdan da 2.90 civarı bir ortalama ile mezun olmuştum.

Tecrübeli arkadaşlar az çok bilgi verirse memnun olurum.