Work and travel hakkında kimden bilgi istesek; 2 ya da üzeri not ortalaması ve orta seviye ingilizcenin olmazsa olmaz olduğunu söylüyor. 2 ve üzeri not ortalaması gayet açık ama bu orta seviye ingilizceden kasıt ne? kendini ifade edecek kadar ingilizcen olsun tamam..sen ortasın bu mu yani? Abi zaten ben kendimi karşımdaki adama ifade edebilsem daha ne isterim ki havaalanında,uçakta,ilk günlerde fazlasıyla bu sorunla karşılaşacağız.Sonuçta fazla bir pratik yapmadık ve ilk defa yurtdışına çıkmanın verdiği heyecan... Atıyorum havaalanında adam pasaportumda,vizemde,tipimde vs. sorun olduğunu söyledi pat çat anladık ama o adama mantıklı açıklama yapmazsan seni ülkesine almayacak. Hadi gel derdini anlat.. Abii aslında ben buraya Amsterdam üzerinden geldim de biraz saç baş dağıldı kusura bakma,sende bi güzellik yapıverde girelim şu amerikaya be abii hadii.. Bunu da ingilizce olarak söyleyemeyeciğim için demekki ben kendimi ifade edememiş oluyor ve aynı zamanda orta seviyeli bir ingilizcem olmamış oluyor. Tecrübe sahibi arkadaşlardan bu konuyu biraz açmasını rica ediyorum.