Biz üç arkadaş Namık Kemal Üniversitesindeyiz.
2012 yaz ayları için WAT programına katılmak istiyoruz fakat şirket seçimi hakkında kararsız kaldık.

İş mülakatları konusunda herşeyin bize bağlı olduğunun farkındayız, 1 sene hazırlık gördük. İngilizcemize güveniyoruz. Her şirket bunu defalarca söyledi.

Üçümüz aynı yerde çalışmak istiyoruz ve NYC çevresi bölgere gitmek istiyoruz.(new jersey, Boston-Massachusetts, boston vs.)

Bir çok şirketle görüştük(, STUDY ZONE-ADVIS, UNITED TOWERS) fakat bizim şartlarımıza uygun şu firmalar oldu. OZMAN, ACADEMIX, WESTLINE.

OZMAN; Cihan beyle görüştük. şartlarımız konusunda hiç bir sıkıntı çekmeden yardım edeceğini söyledi.
üçümüzün bir arada çalışıp, NYC çevresinde rahatlıkla iş bulabileceklerini söyledi. hatta geçen dönemin iş sözleşmelerini gösterdi. hiç sıkıntı çekmeden programı ayarlayabileceklerini söylediler. yaklaşık 8.5$ alıp, konaklamaya haftalık 25$,50$,75$ gibi fiyatlar ayarladıklarını söylediler ki bunları geçen seneki sözleşmelerden gösterdi. programa, erken kayıt ücretine 1500$ istediler.

ACADEMIX; Selçuk beyle görüştük. NYC çevresinde iş olanağının az olduğu, iş olsa bile ing. bakımından en zayıfımıza göre hareket etmemiz gerektiğini söylediler.
iş bakımından değil ama bölge bakımından sıkıntı çekebileceğimizi söylediler. yani istediğimiz bölgelerde iş bulmanın zor olduğunu söylediler. Bu sebeple alternatif bölge oluşturmamızı istediler.programa, erken kayıt ücretine 1550$ istediler.

WESTLİNE; Betül hanımla görüştük. New Jersey'den şu anda ellerinde iş olduğunu, istersek hemen katılabileceğimizi söyledi. o bölgelerde iş ve üçümüz bir arada olması sıkıntı olmayacağını söylediler. programa, erken kayıt ücretine 1475$ istediler.

Bu üç şirket hakkında kararsız kaldık, forumdan okuduklarımızdan ötürü; özellikle OZMAN'dan korktuk.

Seçim hakkında bize yardım etmeniz çok iyi olur.