Arkadaşlar bu konuda çok sayıda konu olduğunun farkındayım ancak durum biraz karışık, eminim benim durumda olanlar vardır şu sıralarda en azından biz 4-5 kişi bu durumdayız işi bırakmak istiyoruz ama bırakamıyoruz.
Bulunduğum yer açıkçası wat açısından pek tatmin edici bir yer değil fakat 1.5 saat uzağı houston tam bir fırsatlar şehri. Burada bulunduğum süre boyunca Houston'dan pek çok tanıdık edindim hepsi de hali vakti yerinde insanlar ve adam gibi işler ayarlayabilecek durumdalar. Hani saatlik ücretleri yüksek, tipli işler vs. çok cezbedici.
Gel gelelim çalıştığımız işletme çok büyük ve sistematik bir gruba ait her şeyi planlı yürüyor sahibi adadaki pek çok işletmenin başında aynı zamanda. Menejerlerim de bana karşı aşırı iyi ne zaman sinirli olsam sanki hissedip tüm isteklerimi yerine getiriyorlar ve hiç bir soruna mahal vermiyorlar. Beni de bırakmak istemiyorlar süre dolmadan evvel. Hani hiç bir şekilde ters gidip arayı haklı bir şekilde bozmak mümkün olmuyor. Fakat çalışma şartları çok ağır 7/24 güneşin altında eşek gibi yoruluyoruz 15 ve 30 dakikalık aralar veriyoruz fakat zaten çalıştığımız yerin dışına sigara içmeye yürürken zaman dolup geçiyor.
Ev arkadaşım bu konuda biraz daha şanslı, supervisorları çok kıl adamlar olduğundan ters gidip attırdı kendini işten, sponsorla konuşmalarımızda oradan öylece ayrılamazsınız ds formunuz cart curt diye laf ettiler ama öyle bir mail yazdık ki parktakiler sanki insanlık suçu işlemişçesine çocuğu haklı çıkardık büyük ihtimalle bir problem olmayacak. öte yandan halihazırda ikinci işimiz olduğundan iş konusunda da bir problem yok sponsora orada devam edeceğim dedi eleman mesela, benim için de durum böyle olacak.
Fakat işten çıkma için yolunu yordamını bilen arkadaşlardan yardım talep ediyorum. İş zaten hazır hatta şu an çalıştığımız bir iş var adamlar bize daha fazla saat vermek için can atıyor üstelik. Bu asıl işten nasıl bir bahaneyle sorun yaratmadan ayrılabilirim? Bunun için ne yapmam lazım? Yarın arasam sponsoru ben bu işten çıktım ikinci çalıştığım yerde devam edicem desem ds formunu iptal edip Türkiye'ye postalarlar mı? Şu bir iki gün içinde nasıl bir yol izleyeceğime kesin karar vermem gerekmekte, yardımcı olan gerçekten büyük iyilik yapmış olur.
Bookmarks