Gördüğüm ve yaşadıklarımın ardından Kadın-Erkek ilişkilerinde ülkelere göre değişen "Hesap Ödeme" sorunsalı üzerine kısa bir çözümleme yapma gereği hissettim ve bunu sizlerle paylaşmanın faydalı olacağını düşünüyorum

ABD: Her ne kadar "Alman Usülü" Almanya ile bağdaştırılsa da aslında bu tarz ödemelerin en yaygın olduğu yer ABD'dir. Bir kızın parası yoksa çoğu zaman davetlere iştirak etmez. Erkeklerde ise hesabı tek başına üstlenenlerin oranı çok azdır. Kapitalist sistemin kalbi olan bu ülkede "para" değişkeni ikili ilişkileri derinden etkilemektedir. Bu sistemin en önemli getirisi sanal ilişkilerin bertaraf edilmesi ve kapital ruhun etrafında şekillenen gerçek ilişkileri ortaya çıkarmasıdır.

Türkiye: Önemli olan davetlere iştirak edebilmektir. Dolayısıyla hesap hiçbir zaman öncelikli olarak düşünülmez. Kızlar her ne kadar gelen hesaba katkı sağlamak istese de Türk Erkeklerinin büyük bir çoğunluğu bunu gereksiz bir şekilde gurur meselesi yapar. Erkeklerin kendi kendilerine hesap kitleyebildikleri nadir ülkelerden biridir güzel ülkem

Ukrayna: Herhangi bir kişinin ağzıyla kuş tutabildği fakat cebinde parası olmayan bir erkeğin herhangi bir kızla buluşmasının hayal olduğu diyarlardan biridir. Öncelikle olarak kıza kontör atılır. Akabinde telefon görüşmesi yolu ile buluşma yeri ve zamanı ayarlanır. Söz konusu kız oraya intikal etmeden önce sizin orada bulunmanız gerekir. Aman bu noktayı kaçırmayın. Zira gelen taksinin faturası da çoktan size kesilmiştir. Hiçbir şekilde utanma duygusu bulunmayan bu insanlar, menüden istediklerini diledikleri gibi yiyebilmekte hatta abartıp eve paket dahi yaptırabilmektedir. "Nereden düştüm bu tuzağa aman allahım" düşüncesiyle buluşmanın bir an önce sonlanmasını dileyen erkeğin şoka girmesi için dönüş yolundaki taksi ücretinin talep edilmesi yeterli olacaktır. Aslında yazılabilecek çok şey var ama.. Kısaca şöyle diyebiliriz: "Yedir, İçir, Dobre Vecher" )))

Selamlar