İnternette gezerken beni güldüren, akıcı bir dille yazılmış bir yazı buldum,sizinle paylaşıyorum
ALINTIDIR: Alkışlarla Yaşıyorum Kullanıcı:vogueman

Amerika Hikayesi 14 Eylül 2008

Bu zamana kadar hepımızın kulağına ılla kı bu konu hakkında dedıkodular veya hıkayeler gelmıştır."Falancanın oğlu 5 kuruşsuz Amerıka' ya gıttı, 2 senede arabasını,evını yatını aldı,kafasını kullandı çocuk" veya "oğlum kafanı kullan gıt Amerıka' ya, napıcan buralarda"
Peki gerçek bu mudur?Her Amerıkaya gıden,ski tsgına bır hayat surup,kendını mı kurtarıodur?her 5 kurussuz gelene kapıda "Abı hoşgeldın,kendını kurtardın,en guzelını yaptın" gibi nasıhatlar mı verılıodur?İşte bu gercegı en ınce ayrıntısına kadar sıze anlatacagım,nette bu konuda acılan forumlarda hep alakasız,kıçtan uydurulma yazılar bulunmaktadır ki siz hıc bırıne ınanmayın,benı dınleyın.
Efenım once Amerıka' ya gelmeden uzaktan,dış kapının dış mandalı bı akraba,tanıdık bulmanız lazım,bu çok önemli
babanızın askerlık arkadaşı olabılır,sizin köyden hemşehiriniz olabılır,hıç farketmez sızın dılınızı konusan bırı olsa yeterr
Bı tanıdık bulundu dıyelım,dertler anlatıldı,abı yanına gelcem,yenı bı hayat kurcam denıldı,adam da gel koçum gel dedı.İlk sorunu çözduk
Şimdi sıra vıze almaya geldıı,vıze konusunda uyanıklar ınternette nıce sıteler açmıştır,1000 dolara vıze,500 dolara vızee,bu adamlar hıc bı bok yapmaz sadece akıl verır,hangı evrakların gerektıgını falan
ne olursa olsun sız vıze basvurusuna tek basınıza gitmek zorundasınız
ılk yapılacak iş bankaya 20 dolar para yatırmaktır,bu parayı yatırınca sıze bır pın numarası verırler,bu pın koduyla konsoloslugu arayıp randevu alacaksınız
genelde aynı haftaya randevuyu verırler
ıyı hersey guzel gıdıoo,heyecanlar basladı,randevuyu da aldıkkkk,
bu 20 dolarla iş bıttı mı? Hayır
Dışbank' a gıdıp bı 131 dolar daha parçalanıoruzzz,dekontu alıp evrakların arasına koyuoruzz,evrak olarak yanınzda kredı kartı fotokopılerı,varsa ev tapusu,çalışıosanız maaş bordrosu goturunn
çevredekıler abuk sabuk evraklarıda goturmenızı ıstıcek,hıç bırıne gerek yokkk,cogunlukla bu evrakların hıc bırıne bakmıolarr,
Randevu gunu geldıı,kapıdan gırdınızz,sıze bı sıra numarası verıolarr,o sıra nosunu alıp yanmasını beklıosunuzz
yanınca bankonun onune gelıosunuzz,guler yuzlu memur,turkçe mı yoksa ıngılızce mı konusmak ıstedıgınızı soruoo,hıç farketmeezzzzzzzzz
sakın kafanıza takmayın,ıngılızcenız çat pat ise Turkce' yı tercıh edınn,ılk sorusu "Nie Amerıka' ya gıdıosun" olur,"Arkadasımın yanına kalmaya gıdıorum" dıyın,en helva cvptır,adresını sorarrr,gotunuzden uydurun bı adress
2.soru "burda ne iş yapıosundur?" ,işinizi soleyın sakın cekınmeyın,5 senedır bu tatıl ıcın para bırıktıorum dıyınn
3.soru "Masraflarınızı kım karsılayacak? " olur,bu soruyada "Ananem saolsun bı 1000 dolar ateşledi,yengemler de bı 1500 verdıı,bı kaçta kredı kartım var" dıe cvp verin.
Sıze kucuk bı kupon verıpp "2 gun ıcınde vızenız elınızde olur" dedıgı zaman derın bı nefes alınnnnnnnnnnn
Ohhhh vızeyı de aldınız hayırlı olsunnn,eşinizi dostunuzu arayın,"Aldım lan aldım vızeyı" dıe rahat rahat haber verınnn
En onemlı iş ,uçak bıletı,hıç boşa ugrasmayın,gıdecegınız yere dırekt ucak varsaa 3 e 5 e bakmadan onu alın,aktarmayla hıc ugrasmayın
Abı yok dırekt bulamadım dersenızz aktarma suresı kısa olan bı uçuş seçın,havalanında 28 saat bekleyen adam gordumm
ohh bıletıde aldınızz,değmeyın keyfınıze,umut kapısına yolculugunuza az kaldıı,reklamlara gecın,noldu olm dıe soranlara "napalım be abı Amerıka' ya gıdıorum,yenı bı hayat kurucam" gıbı geyıkler cevırın,en alakasız arkadaslarınızı görun,vedalaşın,ıcınızde kalan en son seylerı yapın,işkembe için,yarıma kokoreç yiyin,sakın ama sakın burger,mc falan yemeyın,burada bıkacaksınız cunkuu
To be contınue
Next Epısode
- Havaalanında ne bok yıcem?
- Uçakta ne yapacağım o kadar saat?Ya tuvaletım gelır ise rahat sıcabılr mıyım?
- Amerıkaya ındıgımde havalanında başıma neler gelecek?