amerikaya vardigimda haberlesme sorununu nasil halledicem diye dusunurken burda olan bir arkadastan t-mobile in bir tarifesini duydum. Gittim aldim hemen. Sayet benim gibi turkiyeyi cok sik ariyorsaniz pahali denemez. Ayda 60 dolara, amerika ici sinirsiz, turliye sabit hatlar sinirsiz, ayrica internet paketi, e-mail ve telefonunuz destekliyorsa gps hizmetini bir arada veriyor. turkiyede kullandigim nokia e71 i yanimda getirdim, iyiki de getirmisim, bilgisayar gibi kullaniyorum. E-mail, gps, interernet ve sinirsiz aramalar. ayni zamanda telefonuma skype kurdum, sadece internet paketiyle bile skype uzerinden her yeri arayabilirsiniz. Skype a 10 euro kontor aldim, cok zorda kalirsam telefonun internet paketiyle skypea baglaniyor ve cep telefonlarini da arayabilirim. Alirken soylemediler ama faliba sms de ucretsiz. Birkc defa turliyeye sms attim iletildi. Ama ucretsiz olup olmadigini bilmedigimden atmiyorum. Belki daha uygun haberlesme vardir ama bu bana cok iyi geliyor. Tr ile saatlerce konusuyorum.